Namn: Lösen:

Dyk nr: 132, Svartfotsvraket, Värmdö, Sverige


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-03-05
MAXDJUP :
14,7 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
-1 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
443 ggr

Plats, Svartfotsvraket, Värmdö, Sverige

Dyk med parkamrat, Eric Thorén.

Väder: Klart-halvklart 2°c.
Vattentemp: -1°c.
Sikt: 8m.
Vind: NW 0-1 m/s.

Väl framme vid Svartfotsvraket så plockade vi fram grill, motorsåg etc. och bar ut allt på isen. Dennis var ytorg även nu och skötte grillen med den äran. Efter ett gäng korvar med bröd och en kall så bjöd Eric på mjölkchoklad till efterrätt, mumsigt värre! Sågen behövde vi inte använda då vaken från gårdagens dyk då jag va ytorganisation åt Dennis och Mattias inte frusit igen (bara en tunn skorpa på). När så mörkret sakta la sig över viken knallade vi tillbaka till bilarna för att kitta upp. Min förhoppning var att vi skulle ha lika bra sikt som Dennis och Mattias haft igår, ca:8 meter! Jag kunde då följa dem från ytan och såg nästan hela vraket i skenet från deras dyklampor, mäktigt! När vi var klara knallade vi ut till vaken igen...

Vi satte oss på vakkanten och tog på fenor, mask och jag även ishuvan innan vi plumsade. När båda kommit i fäste jag linan i vraket. Det första vi ser är ett stort stim med silverskimrande småfisk, riktigt nice! Lyser ut över vraket och häpnar över den smått fantastiska sikten som lätt är 8 meter!! Tar en sväng under vraket och tittar på den romvaktande simpan innan vi viker av mot aktern och in över vraket. Ser fantastiskt mycket fisk, abborrar, simpor, tånglake, kantål och några jag inte kan namnen på innan vi tar en sväng förbi spisen. Efter ytterligare någon sväng känner vi oss rätt nöjda och lossar linan, gör ett säkerhetsstopp och går upp. Dennis möter två stora leenden när vi bryter ytan, Wow vilket härligt dyk! :)
Snart är vi tbx vid bilarna och har bytt om och packat in allt för hemfärd, Tack för idag Eric och inte minst Dennis för utmärkt ytsupport!!

Ean 31% i 2x12x232 var in/ut 145/100
Bly: 6 kg (v-vikt + 3)
genomsnittsdjup: 10,0 m
SAC: 15,0

Parkamraters loggar:
Jens Lind - Stavsnäs Vinterhamn