Namn: Lösen:

Dyk nr: 350, Värdshusvraket, Stora Essingen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-04-02
MAXDJUP :
16,5 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
667 ggr

Skulle det bli ännu ett icke-isdyk? Harm och ytsim eller via linan? Buden var många men det landade i att vi körde Värdshusvraket igen för sikten var ju helt OK sist. Håkan och LÅ hämtar upp mig och har inte lagt ner diskussionen om RB ett dugg. Fortfarande haglar kommentarer och beräkningar som helt objektivt styrker lönsamheten i bubbelfritt. Minns jag rätt när jag kommer ihåg det som uträknats - "man kan dyka till 50 meter i en oändlighet med trimix för 10 kronor i gaskostnad!!"

Ja ja, vi passade på och drog förbi andra sidan på Stora Essingen för att kika på en idé som LÅ hade om ny dykplats. Nästan isfritt och möjlighet att kasta vatten lite i skymundan. Vad mer kan man kräva av en dykplats.

Väl framme på bryggan så var det en massa gigantiska isflak som tjockade till sig och det var uppenbarligen hyggligt strömt i ostlig riktning. Vi slet ihop prylarna, testade tattarslangen för att skvalpa över lite till mig och sen plums i. Bistert. Superbistert. Jag lyckades nästan följa LÅs illgula flaskor. Men bara nästan. 1 meters sikt som bäst. Bistert.

Dyket kändes som ett solodyk. Mer borta än tillsammans. Kom fram till relingen och så låg jag mest och kikade på dom andra. Gick ner till botten vid fören men där kändes strömmen. Fortsatte babords reling och missade aktern helt. Efter en stund kom jag fram till linan igen. Då är det dålig sikt.

Lite hovrande runt spelet och sen frös Håkan. Surfade runt lite vid bryggan innan vi gick upp. Hemma till lunch. Ett äkta förmiddagsdyk mao. Och en trevlig dykplats. Och trevligt prat. Det blir nog RB....

2 kg vikt
Faber 2 x 7 x 300
74 bar
SAC 14,3