Namn: Lösen:

Dyk nr: 333, Harm, Lillsved Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-05-07
MAXDJUP :
17,2 meter
DYKTID :
53 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
514 ggr

Ut med PB och MR opå ett litet fluffdyk. Jag ville inviga D6:an, PB ville kolla sin nyservade reg och MR ville prova att dyka med stageflaska.

Möttes upp ute vid Lillsved 10:00 och skärgården visade sig på sitt allra bästa väderhumör - strålande solsken och lugnt vatten.

Vi kittade upp och gick i. Ytsim bort till badstegen och sedan dykplan. PB och MR bredvid varandra och jag strax bakom. Inget avancerat dyk utan lugnt och fint skule det bli.

Min lampa tände inte så jag fick klara mig med backupen. Ner till linan och samling där innan vi sam ut till vraket. Väl där en sväng runt bygget (PB gick in men vi andra väntade utanför). Sedan föröver och ner i lastrummen och sedan till fören. På vägen tillbaka började jag frysa lite så jag tecknade till de båda andra att jag började bli lite huttrig. Då satte PB full fart mot aktern - såååå bråttom var det ju inte...

Samling vid linan och tur tillbaka. Sikten var verkligen kass på linan. PB tog täten och det tog inte lång stund innan raketmannen var borta. Jag tog det ganska lugnt och höll koll på att MR hängde med. Väl framme vid linstarten och skylten ligger PB där och putsar på den. Sedan viftar han till och drar iväg in mot uppstigningsplatsen (trodde jag). Jag inväntar MR och vi simmar sedan i lugn takt tillbaka på kompasskurs.

Efter en stund kommer vi fram till stranden och jag tänker att PB redan är uppe - så vi blir klart förvånade att inte se PB uppe på land. Det tar ca 7 minuter, under vilken tid vi spanar ut över vattnet och letar efter bubblor. Efter en stund dyker han upp rätt ut fast en bra bit!

När han kommer in heter det "att jag följde en ål och jag trodde att du sett den" - jo tjena ;-).

Nåja, allt väl och vi gick upp tillsammans och packade ihop. MR hade lite bråttom så han drog medan PB och jag stannade och fikade innan det var dags att kryssa hemåt.

Tack för ett fint och trevligt dyk, grabbar!

LUFT
Gen.djup 11,2 m
Temp: 1 C
Sikt: ca 1-2 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: 2 kg
200 BAR -> 120 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 16,4 l/min

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Harm" Lillsved
Peter Brockman - M/S Harm