Namn: Lösen:

Dyk nr: 356, Eldaren, Landsort


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-05-14
MAXDJUP :
34,5 meter
DYKTID :
62 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
511 ggr

Åhhhh vad härligt. Fint väder, sol och hygglig värme och en dag med Tessi o klubben.

Upp kl 6 och stuva och hämta Göran. Träff på Dalarö och ut ett par timmar mot horisonten. Alla hoppar i efter lite spyor (svårt med gammal sjö) och jag och Göran avvaktar. Efter ett tag är det dags när vi ser folk på linan. Vi glider ner och märker ordentlig ström men vilken härlig sikt. Påminner om dom bästa dyken i Lettland.

Tar oss över till styrbord sida och ner under relingen för att inte påverkas av strömmen förmycket. Kollar hål i skrovet och rundar fören med noga studerande av många härliga objekt. Upp till backen och kik ner i fören samt studerande av reservpropellern. Sen över till bygget och in och ut här och där. Lämnar stagen och går över på bakpaketet som innehåller en annan mix (när ska jag lära mig gasbyte på datorn ordentligt....).

Vi fortsätter lattja runt och Göran försvinner in via ett hål och kommer ut på andra sidan. Drygt 35 min och vi har sagt 50 så det är dags att lossa bojen. Då visar det sig att det är två kättingar (Niklas nya och gamla) och det blir lite stökigt så decotiden rullar på ordentligt. Tar det stilla upp och kör några djupstopp och decar ur ordentligt med några min extra för bakgasen.

Kanondyk och ett mycket trevligt vrak. Varför åkte vi tillbaka mot stan? Varför tycker vissa att gulasch inte är optimal mat när man spyr? Landkrabbor.

3,3 + 3,9 kg V-vikt
Faber 2 x 12 (26/14) samt stage 7l alu med 31%
94 + 190 bar
SAC 18,7