Namn: Lösen:

Dyk nr: 32, Lillsved, Värmdö Harm / Naantali


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-05-24
MAXDJUP :
17,4 meter
DYKTID :
32 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
643 ggr

Trots olika bud om väder och vind fick vi en solig och mysig eftermiddag på Harm. Det var jag, Johan som bildade ett dykpar med lite luft (singelflaskor) och Tomas, Peter C & Linus som bildade ett annat team (med dubbelpaket). Planen för mig och JP var från början att ytsimma till bojjen och tillämpa tredjedelsregeln för att sedan simma in längs linan på botten.

Dubbelpaketsteamet var först i och först upp. Harm var bojjad och allt, men vi ändrade planen till att ytsimma till bryggan och ta oss via linan ut, hålla oss ganska nära styrhytten och sedan simma tillbaka in samma väg.

Vi simmade lugnt ut, avvägning och balans var fin och jag tyckte tempot var bra, men Johan tyckte det var lite hattigt. Till slut kom vi fram (tog ca. 10-11min och började lysa in genom luckor och skrymslen, jag var mycket nöjd med lampan då den verkligen gav extra detaljer inne i fartyget. Lyste på något som jag tyckte såg ut som motorerna (ej bekräftat). Vi simmade upp på däcket och skrämde lite fiskar strax framför styrhytten. Några abborrar låg kvar och stirrade på oss. Jag tittade på manometern och insåg att det var lite över 100 bar kvar, dags att simma in om vi skulle ha kvar några säkerhetsmarginaler. Signalerar till Johan och sätter av längs skrovet till linan i aktern. Börjar ta oss hem via linan (tror det var 19min in i dyket), och kommer till slut fram till stranden, har fortfarande gott om luft kvar, hade kunnat ta oss båda in på en av flaskorna. Vi fortsätter simma under vattnet längs med stranden och får därför en fin uppstigningskurva, vårt 3min/5m stopp betas av under denna tid. Det blir grundare och sikten blir sämre, JP tummar till slut. I ytan har jag fortfarande 50 bar kvar trots den extra simmturen och att vi kanske gick hem på mindre luft än planerat.

Vi simmade in till stranden och fick vänta en stund innan dubbelpaketsgossarna bubblade upp, glada och nöjda!

Ett riktigt fint och bra dyk helt enkelt!

6+~3kg bly, 200->50 bar, AVG 12,8, SAC 24,67

Parkamraters loggar:
Johan Pettersson - Lillsved, Värmdö Harm / Naantali