Namn: Lösen:

Dyk nr: 142, S/S Belliver, Åland


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-05-14
MAXDJUP :
29,2 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
602 ggr

Plats, S/S Belliver, Åland

Dyk med parkamrat, Magnus Hammervald & Conny Mård

Väder: Mulet och 11°C
Vind: ca:1-2 m/s.
Bottentemp 1°
Sikt: 6 meter

Andra dagen på Åland startar med frukost på Övernäsgården 07:00. När den klarats av åker vi till dykcentret för att hämta utrustningen som där hängt på tork (nåja) över natten. In med allt i bilarna och sen iväg mot Eckerö och Skeppsvik. Det har regnat ihärdigt sen i går kväll men hör och häpna, när vi kommer fram till Skeppsvik och börjar lasta Silverpilen upphör regnandet och vi skiner alla upp, i brist på solsken :-) Det är tänkt att vi ska börja dagen där vi slutade igår... på Belliver, detta fantastiskt fina vrak! Bojningen vi fixade igår har klarat natten så det är bara att göra fast när vi kommer fram. Idag ska även Ville och den för dagen nya bekantskapen Christian Husell göra ett dyk.

Ner på linan och efter ett ok tog vi i stort sett samma väg som igår. Vi dök sakta (i alla fall jag, host) runt på vraket och tittade på alla fina detaljer, rattarna, ankaret, maskintelegrafen, skeppsklockan och släploggen. Letade också lite efter kompassen (utan framgång) och kikade åter igen in i manskapshytterna med de svarvade sängstolparna via rosthålen. Även maskin (en stor rackare) hinner vi kika på innan det tyvärr blivit dags att återvända mot ytan. När vi påbörjar uppstigningen på linan är det en minut kvar till deco, m.a.o. en väl disponerad bottentid :-) Gör ett säkerhetsstopp och bryter ytan efter 40 underbara minuter!! S/S Belliver kan jag varmt rekommendera, så otroligt mycket intressant att kika på, låt det så förbli, var rädd om henne!

Får efter dyket höra av Ville att han hittat kompassen på botten utanför vraket och försiktigt återplacerat den bredvid skeppsklockan, great!
Hur den hamnat på botten kan jag bara gissa...

Ean 31% i 2x12x232 var in/ut 210/120
Bly: 6 kg (v-vikt + 3)
Genomsnittsdjup: 22,1 m
SAC: 15,8