Namn: Lösen:

Dyk nr: 22, Stora Hjälmen


DYKARE :
PARKAMRAT :
Sjöbusen  
DATUM :
2011-06-05
MAXDJUP :
35 meter
DYKTID :
44 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
SIKT :
6-3 meter
VISAD :
242 ggr

Fantastiskt! Åkte ut med Bröderna Klemmings snabba ostronjägarbåt vid namn och modell Rammstein, vilket är ett betydligt häftigare band än både Bert Idoffs och Meilenstein. Körde över ett gäng sälar och sjöfåglar på vägen ut. Det var synd eftersom sådana per definition är djur, vilket jag kommer till i sak nedan.

Såg minst tre schyssta krumelurer i glada färger som kröp omkring på väggar och mellan stenbumlingar. Två med singelflaska, en med dubbel, samtliga iklädda torrdräkter. Och djurlivet sen, en massa jox och skräp som vid förfrågan på orten inte sällan visar sig vara både djur och växtlighet. Men mest djur.

Det är synd om (dom flesta) djuren
Fast ibland är det djur fast de sitter fast. Och inte äter andra djur eller växter. Och inte rör sig. Och ser ut som växter. Men marinbiologerna tycker om dem. Faktiskt gillas dessa så kallade djur nästan bara av marinbiologer. Sådana tycker ofta mest om "djur" som inte ser ut som "djur" och som är så små och slemmiga att bara japaner med potensproblem lär vilja äta dem. Jag tycker om riktiga djur med ögon (vissa med munnar) och som inte har för många fötter och som kan gå eller simma. Sitter man fast är det kört ändå så då kan man ändå bara få vara en växt om du frågar mig. Du kan inte ens fortplanta dig på ett redigt sätt då, ju.

Man har liksom inte gjort sig förtjänt av att bli kallad djur då om du vet vad jag menar. Inte som de som åker segelbåt och hänger vid strandpromenaderna vid Smögen och Grebbestad under de mest hektiska sommarmånaderna.

Sjöbusen lyckades för övrigt åter förstöra sin dyra undervattenskamera genom att överlåta den till mig (jag måste ha enormt starka fingrar nere i djupet, vika alltid likt en positivhalares giriga fingrar tycks sträva efter att dra sönder den veka spaken). Så än så länge leder jag för det är mest filmer på mig och några andra "djur".

Fast formationerna var också makalösa. Men jag tror inte att någon vill höra mitt dravel om vad som är en formation och vad inte så nu drar jag. Tjipp!