Namn: Lösen:

Dyk nr: 338, Eldaren, Landsort


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-06-11
MAXDJUP :
30,1 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
811 ggr

Ut med Tessi och SWE på förhoppningsvis två kalasdyk på Eldaren.

Möttes upp strax före 08:30 vid Karslunds Marina. Från SWE var vi PB, MH, DP, MN med kompis, CM och jag. Sedan var det tre ytterligare dykare så vi blev 11 totalt.

Vädret var helt sagolikt! Inte mycket till vind och strålande solsken från en klarblå himmel. Alla lastade i och sedan for vi iväg. Turen ut till Eldaren tog drygt två timmar, så det var gott om tid för tråkningar och låga skämt (precis som vanligt).

Dykpar idag skulle bli: DP och CM som båda skulle fota, sedan PB, MH och jag. Slutligen MN med kompis. Sist de andra två plus en.

En liten säl kikar upp på oss så fort bojen gått i, men detn försvann förstå innan vi var klara att hoppa i. Vi gjorde iordning oss och plumsade i efter DP och CM. Kämpigt på ytan för att ta sig fram till bojen (lite strömt) men sedan ner till vraket.. Några svängar runt vraket och genom bygget.. Vi kikade in genom spränghålet med kommer snabbt fram till att det inte
är lämpligt att gå in den vägen. MH och PB gjorde även backen men jag struntade i det. Vid en genomgång genom bygget fastnade jag i dörröppningen så jag var tvungen att backa ut igen. Eftersom jag inte ville deka så tecknade jag att jag villle gå upp när jag hade två minuter kvar. De andra skulle fortsätta då de hade tänkt göra ett rejält dekodyk.

Beger mig upp lugnt och fint efter linan och gör säkerhetsstopp på fem meter. Precis när mitt säkerhetsstopp lider mot sitt slut så kommer de andra två i alla fall. MH tecknar att PBs andrasteg börjat friflöda så de hade gått upp strax efter mig.

Upp i båten efter ett grymt första dyk. Dags för lunch och vila samt ännu mera tråkningar innan dagens andra dyk. Vi undrade lite varför MH hade backat ur planen om att gå ner i hålet bakom bygget för att göra bastun och korridoren akterut. Hans svar blev att "det låg en död säl där och det var obehagligt". Ingen annan hade sett denna säl, så nu har vi ytterligare en "skröna" att tjata på MH om...


EAN32
CNS 30% TOT 30%
Gen.djup 20,9 m
Temp: 3C
Sikt: ca 10-12 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: 2 kg
200 BAR-> 10 BAR (1 x 7l, 200BAR)
200 BAR -> 150 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 17,8 l/min

Parkamraters loggar:
Peter Brockman - HMS Eldaren
Peter Brockman - HMS Eldaren