Namn: Lösen:

Dyk nr: 339, Eldaren, Landsort


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-06-11
MAXDJUP :
30,5 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
781 ggr

Efter godgod gulaschsoppa och vila i solen (blev allt lite trött) så var det dags för dagens andra dyk! Samma dykpar som sist och i samma ordning. Vi hade nu övertalat MH att strunta i denna "döda säl" så att vi skulle kunna göra turen genom bastun och genom korridoren akterut. Vi bestämmer att det får bli det första vi gör, medan vi har gott om luft.

Ner efter linan igen och bara ett par meter ner så friflödar PBs andrasteg igen. Stänga och öppna och så slutar det. Han väljer att fortsätta ner med oss så vi drar neråt.

In och ner genom hålet bakom bygget, PB först, sedan jag och sist MH. Jag väntar nedanför medan PB gör bastun och när han passerat mig på väg genom korridoren gör jag detsamma. Sedan passerar jag MH och han gör precis likadant. I slutet av korridoren är det ett litet skott jag ska igenom innan man simmar över den fallna stegen för att sedan ta sig lodrätt upp genom hålet i aktern. Där fastra jag förstås igen (kanistern är det som gör att jag är lite för bred) så jag får gunga mig igenom och det tar en stund. Tyvärr siltar jag då upp en del för MH men vi kommer igenom allihopa. Den "döda sälen" visar sig vara en bit vit plyfa (!). Det kommer MH att få höra ett tag befarar jag :)

Sedan ännu en tur genom bygget och den hä gången viker vi av förut inuti och seglar över en av de väldiga maskinerna. Inga små grejer här inte!

Jag närmar mig deko när vi kommer fram till linan och ska precis teckna åt grabbarna att det är dasg för mig. PB fattar med MH bara drar iväg förut. Vi får jaga fatt i honom - jag stanar halvvägs medan PB jagar upp honom alldeles i fören. Tillbaka och jag har hamnat i litet deko.

Klarar av dekot under långsam stigning och sedan efter en stund är vi åter på säkerhetsstopp. Det klaras av ordentligt och sedan sakta upp mot ytan. Precis vid två meter får jag grym kramp i båda lårens baksidor och det tar en studn innan det går över.

Tillbaks på Tessi och hemfärd! Kropp och knopp lite slutkörda efter en kalasdag till havs och under ytan. Eldaren är verkligen något extra och dessa dykkompisar likaså! Tack för idag...


EAN31
CNS 35% TOT 65%
DEKO
Gen.djup 20,9 m
Temp: 3C
Sikt: ca 10-12 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: 2 kg
150 BAR -> 65 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 17,2 l/min

Parkamraters loggar:
Peter Brockman - HMS Eldaren
Peter Brockman - HMS Eldaren