Namn: Lösen:

Dyk nr: 200, Harm, lillsved, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-06-14
MAXDJUP :
18,0 meter
DYKTID :
67 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
3-5 meter
VISAD :
662 ggr

Jubileumsdyk nummer 200!!

Efterlängtat efterjobbet-dyk till Harm. Eftersom jag kom norrifrån så tog jag färjorna vaxholm-rindö-värmdö, funkade ganska bra tidsmässigt men fick vänta på rindö men då kom markus ifatt.
Gick i vid stranden och ytsimmade till bryggan. Hittade först inte linan så vi tog en kompasskurs mot bojen och kom då på linan som gick till Galeasen, men gick direkt vidare till Harm. Började med att titta in i toaletten och sticka upp huvudet i luft-fickan. Gick därefter in i styrhytten, M gick in först men vi hängde runt där inne en stund. Ut på andra sidan och tittade in i dörrar o grejer i aktern, därefter över däck hela vägen till fören. gick sedan genom lastrummet hela vägen tillbaka men det var inte så spännande.

Sen börjar det roliga. Markus fäste en lina i relingen och gick in i mittendörren på vänster sida. M gick in först och jag väntade utanför, det såg ganska trångt ut. När han kommit ner signalerade jag och fick ett OK så jag tryckte mig ner. Man fick vrida sig samtidigt som man gick huvudet före ner för en stege misstänker jag att det var. När jag kom ner fick jag kramp i vänster lår (fick efter dyket veta att markus hade fått kramp i vaden, hehehe). Det var ganska trångt där nere och långt till tak. Mycket bröte på bolvet och väggarna var lixom täckta av tyg eller nått. Gången gick som ett U i en högersväng. Sen kom vi till ett rum med en dörr. Markus gick in, la i från sig linrullen för att få plats och komma in. Lyste runt lite. Jag fick veta efteråt att det var visst maskinrummet. Vi vände och jag gick först. Riktigt dålig sikt efter att vi hade vänt. Kom tillbaka och det var mycket lättare att komma ut. Tittade runt lite utanför vraket igen och gick ner till rodret och propellern.

Jag frös så vi tog linan tillbaka igen, en sväng på Galeasen innan vi gick hemmåt.

När vi kom upp slängde jag in grejerna i bilen och racade iväg för att komma med färjan, annars skulle jag fått vänta en halvtimma och jag skulle ju hem och flytta!

D12 luft