Namn: Lösen:

Dyk nr: 340, Harm och Galeasen, Lillsved, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-06-19
MAXDJUP :
17,1 meter
DYKTID :
70 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
736 ggr

Fluffdyk med SWE. Idag var det bara PB och DP som var på - MH och CM hade tydligen hinkat...

Rejält molnigt och ca 11 grader när jag lämnade hemmet. Mötte regnet vid Stockholm och sedan regnade det hela tiden, rejält emellanåt.

Möttes upp vid Lillsved 10:00 efter att jag stannat för att tanka och fylla på med lite dryck. PB redan på plats och DP kom strax efter.

Småtjatade litet under påklädning och riggning av kitten och sedan promenerade vi bort till stranden i full mundering. Det visade sig blåsa och driva på en del så att ytsim till stegen skulle bli onödigt ansträngande så vi gick ner direkt vid stranden och fluffade bort till linan i UV-läge istället.

Dykplan bestämdes så att PB skulle ta täten och vi andra haka på (så att han inte försvann ;). Efter en stund så simmar DP ifatt och rycker PB i fenorna och pekar ditåt, då han ska vi säga valt en något tveksam kurs. Vi justerade riktningen och kom snart fram till startplatsen.

OK-tecken och sedan fluffa ut till vraket. Sikten var inte precis Eldaren-lik... Det var väl ca 2-3 meter men helt acceptabelt!

Framme vid vraket kryssade vi från aktern förut på babordssidan. PB tog en sväng inne i bygget och sedan fortsatte vi förut, över och ner genom lastutrymmena, PB först och sedan jag och DP i släptåg. Framme vid backen signalerade PB om jag skulle in men jag visade att han kunde börja. Han pekade på sin stage och menade att han inte skulle in, så jag gick in i backen från babordssidan Hinner in till jag ska svänga höger och se där - där kommer DP i motsatt riktning (han hade valt att gå in från styrbordssidan). Jag makade lite på mig bakåt och åt sidan (jag siltade nog upp lite då) så att DP skulle komma förbi mig. Väl fritt fram, fortsatte jag genom backen och kom ut på styrbordssidan.

Kikade lite runt fören och sedan följde vi styrbordssidan akterut. Kikade ner genom skylighten och fluffade runt. Sikten var helt OK på vraket, fast det var en del mjölk på ca 12 meter.

Framme vid linan som går mot Galeasen tecknar DP att vi ska ta den så vi sätter iväg för att "ta den på tillbakavägen". Lugn fin tur dit och kryssa runt lite på vraket innan PB tecknar att han fryser så jag drar lite i DP och meddelar honom det. Vi tar linan tillbaka till stegen och fortsätter sedan mot stranden i UV-läge.

70 sköna minuter till ända! PB hade läckage i armventilen på dräkten så han var genomvåt, därav den frusne kamraten...

Upp och plocka av sig allt i regnet innan vi tog en välförtjänt macka och kaffe på fiket samtidigt som vi installerade program på DPs dator.

Tack för trevligt umgänge, under och över ytan :-)

EAN32
CNS 20% TOT 20%
Gen.djup 10,3 m
Temp: 6C
Sikt: ca 2-3 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: 2 kg
210 BAR -> 120 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 14,8 l/min

Parkamraters loggar:
Dennis Persson - Harm och Galeasen Lillsved
Peter Brockman - M/S Harm