Namn: Lösen:

Dyk nr: 341, Dyviksvraket, Tyresö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-06-26
MAXDJUP :
12,4 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
555 ggr

Ut med la famiglia (SWE) för ett eftermmiddagsdyk som slut på midsommarhelgen. Med idag var PB, MH och MR.

Möttes upp 16:00 på plats vid Dyvik och dividerade en del om var vi skulle gå i. Till slut blev det vid lilla stranden vid båthuset. MH och MR kånkade fallorna på kärror medan PB och jag var riktiga män och tog på oss paketen vid bilarna!

Ner vid båthuset och min lampa tände inte så jag kånkade mig själv till strandkanten och tog av mig paketet för att ta bort locket på knistern och börja om - det är ju något knas med glapp eller något. Fick fyr på lampan och gjorde de andra sällskap igen. Väl nere i vattnet pyser det ur inflatorn så jag kopplar ort lufttillförseln och struntar i blåsan den här gången.

Vi gick ner och simmade bort mot vraket. Efter en stund tyckte jag att PB hade lite fel kompasskurs så jag signalerade att vi skulle hålla mer vänster. Vi vek av och kom fram direkt på aktern (det skulle med andra ord ha funkat perfekt med PBs kurs också).

Sikten var kass men vi kikade runt på vraket och PB gick ner lite i lastrummet. Sedan tog vi av efter linan som gick någonstans - jag visste inte vart. Men vi kom fram till en liten segelbåt (de andra visste tydligen var vi var på väg) som vi kikade lite på. Sedan tog MH täten åt ytterligare något håll och vi kom ram till en liten stenås som vi följde en bit. Jag började känna mig lite lätt och signalerade att det var dags för mig att vända om. Alla snurrade runt och vi tog oss samma väg tillbaka. En stor hög med tomflaskor satt uppflugna (eller nersänkta) på en klipphylla på stenåsen/-väggen.

Vi tog en lugn uppstigning mot igångsplatsen och gjorde säkerhetsstopp på ca 5 meter. MH sköt korv (gick väl sådär va?) och sedan var dyket slut.

Som vanligt lite tjatande under ombytet och jag tömde som vanligt min vinge på vatten. Idag var där nog drygt 2 liter. Sedan hemåt och hänga upp grejorna. Idag överraskade mig kanistern också genom att vara halvfylld med vatten. Det får bli nya batterier till nästa helg. Fanskapet lös i alla fall hela dyket :).

Tack för idag grabbar!

EAN32
CNS 15% TOT 15%
Gen.djup 9 m
Temp: 7C
Sikt: ca m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: 2 kg
110 BAR -> 50 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 14,6 l/min

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Dyviksvraket" Tyresö
Peter Brockman - Dyviksvraket, Tyresö, Sverige