Namn: Lösen:

Dyk nr: 47, Husbygropen, Ekerö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-07-13
MAXDJUP :
9,1 meter
DYKTID :
62 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
445 ggr

Dykning när den är som bäst!!

Blev upplockad på jobbet av Per som va lika dyksugen som jag så det bar av bort till husbygropen med 4 flaskor och bilen full av grillkorv. Väl där så svidade vi om ganska nära badstranden för att komma så nära bilvraket som möjligt. Vi hoppade i till höger om det sista trädet innan stranden och gick svagt höger ner till 7,5 m där man först såg en stor sten och ut till vänster om den låg bilen. Per va säker på att det faktiskt var en gammal Duff. Efter bilen så tog vi vänster varv trodde jag men det visade sig att bilen låg i en grop så när vi hitta en ny bil så va den väldigt lik den första =) vi gick upp o lokaliserade oss och tog därefter högervarv istället. 62 minuter senare bröt vi ytan efter ett långt o varm mysdyk. självklart hade solen kommit fram åxå så vädret va sketfint.

Korv!!! nu hade Per med sig en stadig dykgrill som tändes medans vi tittade efter de andra dykarna i vattnet. En OW-elev kom springandes o ville låna vingmuttrar till sin vinge men vi hade inga så jag lånade ut min väst till honom under vårt ytintervall.
2 h och 5 korvar med allt på, senare kom han tillbakaspringandes med choklad som tack och ett nytt cert i handen. Kul att man kunde hjälpa en färsking på sista uppdyket =)

Nu va vi dyksugna igen efter det långa ytintervallet så vi byggde paket o körde runt till sydöstra sidan vid bryggan och hoppade i för att hitta den andra bilen. Vi gick i till vänster om den lilla bryggan och tog vänstervarv ner till 5,5 meter och hittade linan och följde den förbi trädet. Nu va det mycket bättre sikt nere under 10 m men bara 8 grader varmt. Vi vände efter 23 minuter och hittade även den andra bilen vid trädet. Man ser ju bara slutet på bakluckan så den är ju inte lika cool som den första. körde 3 minutersstopp och tinade upp på 5 meter samt passade på att studera 2 skrajja kräftor som stirrade tillbaka på oss. Vi bröt ytan efter 44 minuter med bara en halvtimme tills bonnen skulle komma och stänga bommen. Vi fixade ihop grejjerna snabbt och va därifrån med 5 minuters marginal men vi var väldigt nöjda med våra 2 kanondyk!!

Tack så mycket Per för grymt sällskap och all hjälp med utrustning samt schysta körvtillbehör =)

Parkamraters loggar:
Per Holm - Stockholm, Munsö Husbygropen
Per Holm - Stockholm, Munsö Husbygropen