Namn: Lösen:

Dyk nr: 344, Harm och Galeasen, Lillsved, Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-07-16
MAXDJUP :
18,2 meter
DYKTID :
69 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
573 ggr

Ut med DP på lördagsdyk. Meningen var att vi skulle haka på Lonely Divers som skulle dyka vid Djurö VA-anläggning, men DP som var lte sliten i benet efter takläggning var tveksam till backen och berget ner till bryggan så vi bytte till harm istället. Vi fick med oss de båda grabbarna från LD och åkte gemensamt ut till Lillsved från Ålstäket.

Kittade på och hoppade i. DP och jag gick ner redan vid stranden medan de andra två tog ytsim till linans startpunkt. De dök med enkelflaskor och då spar man ju gärna på luften.

Framme vid linan ser DP sig om och noterar att de andra två är på vär ner på rätt ställe så vi ger oss iväg. Lugn tur efter linan. Riktigt usel sikt på vägen ut, kan inte ha varit mer än någon meter. Fick premiärlysa med nya lampan och det fungerade finfint! Men väl framme vid vraket var sikten lite bättre.

Vi gick som vanligt ner efter babordssidan och in genom kollisionshålet in i lastrummen och kikade runt lite. Fram och tillbaka och sedan förut igen. DP gick in i backen från styrbordssidan. När han sedan kommer ut på babordssidan simmar han runt igen och tar ett varv till - och sedan ytterligare ett varv. Rena rundbanan för honom idag!!!

När DP gjort sina varv i backen så vänder vi akterut efter styrbordssidan i lugn takt. DP kikar på små räkor på botten medan vi sakta fluffar akteröver. Vi går in i styrhytten och ut genom mittenfönstret (förut) den här gången innan vi samlas vid aktern. DP signalerar att vi ska ta oss hemåt via Galeasen och vi OKar det.

Lugn simtur till Galeasen, men väl framme där så var siktn under metern så vi tar ganska omgående linan som vetter in mot land igen. Säkerhetsstopp på vägen in mot stranden och sedan tummar vi dyket efter knappt 70 minuter.

Trevligt dyk avslutas med fika och räkmacka på fiket innan det är dags att ta färjevägen hemåt!

Tack för idag!

EAN32
CNS 25% TOT 25%
Gen.djup: 11,7 m
Temp: 11 C
Sikt: ca 1-3 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: 2 kg
210 BAR -> 110 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 15,7 l/min

Parkamraters loggar:
Dennis Persson - Harm och Galeasen Lillsved