Namn: Lösen:

Dyk nr: 345, Karin, Simpnäs


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-07-23
MAXDJUP :
20,4 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
760 ggr

Ut med SWE - eller egentligen verkar det som om SWE har tagit semester - med DP kan man lita på! Han hade jagat tag i en kille på Arholma som gärna körde ut oss för lite dykning i trakten! Såg verkligen fram emot det eftersom det inte är så ofta vi dyker i de krokarna - så nu skulle det bli lite nya vrak :-)

Vi (DP och jag) möttes vid handlaren (Backa) strax före öppningsdags (10:00) för att inhandla mackor, dricka och parkeringstillstånd och sedan brummade vi ut till Östersjö (på Väddö) där vi skulle bli upphämtade av Daniel Huldt som har sommarställe på Arholma och letat runt en del i vattnen därikring.

Vi hälsade på Daniel och hans tjej, lastade och drog iväg. Vi hade en gångtid på ungefär 30 minuter innan vi var framme vid dagens första vrak, Karin. Karin skulle vara en skonare, byggd 1900 och sjunken 1922 då hon gick på en mina strax utanför Simpnäs.

Vi kittade på och drog ner efter ankarlinan som DP så förtjänstfullt slängt i på order från Daniel :)

På vägen ner strulade lampan lite - den hamnade i stroboskopläge och det tog ett par minuter innan jag fick ordning på det. Sikten verkade god och en bra bit innan vi var framme på vraket såg jag stormasten ligga på botten och liksom visa vägen till vraket. Skulle tippa på att det var ca 8-10 meter sikt och riktigt ljust och fint.

Vi tog flera vändor över henne och spanade in alla detaljer. Såg massor av trevliga saker, flera stora fina ankare, en tallrik i finfint skick, skor, taljor, ratt, slipsten, lod och en del annat. DP fotade ganska mycket medan Daniel och jag fluffade runt och lyste överallt. Riktigt trevlig vrakdyk det här!!!

Efter ett tag började jag trots allt att bli lite kall så jag tecknade åt DP att jag frös och skulle bege mig mot linan. Han skakade rejält på huvudet och skulle nog fortsätta med sin speciella dykbuddy (H. Solo). Jag tecknade likadant åt Daniel och han tecknade OK. Vi begav oss då till ankaret som ju landat klockrent på vraket. Vi flyttade ut ankaret precis utanför vraket så att vi inte skulle bryta sönder något när vi senare halade det och så smög vi upp i mycket lugn och fin takt. På säkerhetsstoppet ser jag också DP glida upp och jag hinner ge och få OK-tecken från honom innan vi går upp till ytan.

Uppe i båten dröjer det inte länge innan DP kommer efter och vi pratar lite strunt under lite mackätandet, innan vi beger oss till dykplats nr 2 för dagen.


EAN32
CNS 25% TOT 25%
Gen.djup: 16,3 m
Temp: 8 C
Sikt: ca 8-10 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: 2 kg
230 BAR -> 150 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 13,7 l/min

Parkamraters loggar:
Dennis Persson - Lillan, Arholma
Dennis Persson - Karin, Simpnäs