Namn: Lösen:

Dyk nr: 171, Bergyllteskär, sydkoster


DYKARE :
PARKAMRAT :
 
DATUM :
2011-07-16
MAXDJUP :
14,3 meter
DYKTID :
39 minuter
VATTENTEMP :
13 grader
SIKT :
5-10 meter
VISAD :
442 ggr

Äntligen ner igen och boy, kände jag mig som om jag aldrig gjort det här när jag kittade upp på båten! Tror jag ska ta och skylla på att jag sällan båtdyker och ännu mer sällan dykt från vår båt och totalt förneka att det var på tok för länge sedan och för lite dykt! :-)
Testade ett nytt för stort underställ, knöligt men tror det skulle vara riktigt trevligt sommarunderställ i rätt storlek.. Hmmm.. liite köpbegär kom nog.. Jaja, visar bara att jag är dykare och håller på med sporten som får även män att gå in och prova saker på frivilligt och drabbas av ren shoppingmani! :-)

Himla trevligt där nere hur som helst, även om de senaste dagarna förstört sikten en del och gav dyningar en bit ned. Lite ström var det också. Började med en stigliknande väg genom fin tång nedför minidropoffs och genom små raviner, läckert!
Av djurliv kan jag ha sett skymten av en sjurygg, gick lite för fort, och kanske en nakensnäcka. Vad jag vet säkert att jag såg var vitling, Bergyltor av båda könen, Blågyltor av båda könen (jepp, firrarna här trodde på mixade sällskap!), stensnultror, skärsnultror, svart smörbult, ursöta mini-sjöstjärnor och anemoner.

Men.. kortare dyk då det läckte lite här och där och som fick oss att frysa, men det var jag beredd på.