Namn: Lösen:

Dyk nr: 350, Båtmans Brygga, Saltsjöbaden


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-08-24
MAXDJUP :
26,8 meter
DYKTID :
57 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
493 ggr

Kvällsdyk - afterwork med SWE!

Idag skulle fyra av oss (PB, MR, CM och jag) prova ny dykplats - Båtmans Brygga i Salsjöbaden. PB hade varit ytorg på Fantaseas dykdagis där dagen före och ville gärna prova själv. Det talades om mycket fisk, ett par ekor och rejält kallt nere på över 20 m...

Vi skulle träffas på McD vid nacka Forum 17:30-17:45 för att åka i tropp efter PB som hittade dit. Gulleponken MH dök också upp och förgyllde vår dag som ytorg ;)

Jag kom ganska tidigt och träffade MH och CM som redan var på plats. Svidade om från kontorspyjamasen medan vi snackade lite och inväntade de två andra. MR kom ganska snart därefter och sist PB som stressat rejält. Vi svullade under det vanliga tugget (!) och gav oss sedan iväg.

Väl framme på plats ser det riktigt inbjudande ut. Alla fyra kittar upp och beger sig ner i vattnet. Mr Luthor hade rejäla problem med friflödning, tills Mr McGyver gick upp igen och ordnade till det hela. Mr McGyver, han kan han!

Dykplanen var att vi alla skulle följa PB som hade en plan ;P... Ut mot vänstra bojen, leta efter ekan, följa väggen österut till nästa eka (och boj) och sedan fluffa hem igen.

Vi gick ner i det mysiga vattnet och ganska snart upptäcker PB att han inte har någon dator med sig och vill gå upp, men jag skickar på honom min Vyper, så vi kan fortsätta :)

Rackarns vad med abborrar det är här, och stora är en del med!!! Riktigt kul det här. Vi kommer fram till en bergknallekant (dropp) vid 3-4 meter och fortsätter ut och ner. Livet på botten minskar ett tag, ungefär till dess vi bryter 20 meters "strecket". Då blir det helt plötsligt fullt med lake i alla möjliga storlekar! Har aldrig sett så mycket lake på en och samma plats som den här. Grymt roligt! Någon död ål och en död monsterbraxen ser jag också, likaså ett antal simpor (dock levande). Vi fluffar runt, hittar en eka på ca 18 meter och bryter av mot öst. Det vimlar av lakar. Inte så mycket abborrar här nere men lakar, lakar och åter lakar!!!

Nere på 25 är det rejält svalt i vattnet, fick en mintemp på 3 grader så det måste vara ett rejält köldhål det här. Blir aldrig riktigt kall men det märks tydligt när vi går upp grundare igen på återvägen. Då blir det gosiga 10-13 grader igen. Vid 3-5 meter är det hela 14-16 grader!

Vi fluffar vidare och efter en stunds gluttande lite överallt bestämmer vi oss för att gå upp på s-stopp och simma omkring på det grunda en stund. MR skjuter korv (det gick bra det) och vi andra tittade runt igen. Nu var vi tillbaka i Abborrland, och de fanns verkligen överallt!

Vi bryter ytan efter 57 min, bara CM som släpar efter lite, och möter Mr Fester igen. Alla är förtjusta över dyket och överens om att det funkar för flera dyk! Allmänt prat , tjafs och skratt under ihopplockandet och sedan hem till bingen. Riktigt trevligt det här! Tack för det kamrater!


EAN32
CNS 35% TOT 35%
Gen.djup: 11,3 m
Temp: 3 C
Sikt: ca 4-5 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
220 BAR -> 150 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 13,7 l/min

Parkamraters loggar:
Peter Brockman - Båtmans brygga, Saltsjöbaden, Sverige