Namn: Lösen:

Dyk nr: 167, M/S Harm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-09-03
MAXDJUP :
18,6 meter
DYKTID :
101 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
SIKT :
2-5 meter
VISAD :
694 ggr

Plats, M/S Harm, Lillsved, Sverige

Dyk med parkamrater, Mattias Nilsson & Marcus Reyier

Väder: Klart.
Vind: < 1 m/s.
Sikt 2-5 m.
Temp 19°C
Bottentemp 14°C

Vaknade kl. 08:00 till strålande väder (precis som beställt). Efter ett besök på porslinsfåtöljen var det dags för lite frulle bestående av en balja java och fyra mackor. När frukosten var avklarad och tänderna borstade packade och lastade jag utrustningen i bilen, då ringer Dennis och gnäller över ont i magen, frågar om det beror på att han är gräsänkling och åt micrade rester till middag, han skyller på allt snaskande efter middan och säger att han troligen avstår... tunnis! ;-) Hinner precis börja rulla när Mattias hör av sig, han är pålitlig han... Han tar en extrasväng via globen medan vi surrar (blev lite fel där) men är bara en 10-15 minuter efter mig. Tar det ovanligt lugnt ut men är ändå framme 7 minuter före utsatt tid. Skruvar på reggarna och bär ut paketet till soffan. Marcus som redan är på plats och har pirrat ut allt till stranden och hunnit få en fika är nu i samspråk med Jonas och Jonas som också är på väg att blöta ner sig denna dag. Går ut och växlar några ord med M,J,J innan jag hör med Elisabeth på fiket om det är ok att vi står med bilarna på deras gästparkering eller om de vill att vi flyttar dem... ni kan låta dem stå kvar får jag till svar. Självklart kommer vi och fikar efter dyket lägger jag till (om ni fortfarande har öppet då) ;-) Knallar tillbaka till parkeringen för att byta om och möter Mattias som nu även han är på plats, lite mer skitsnack med J,J som nu är klara att plumsa innan vi knallar tbx till bilarna för att byta om. Mattias undrar lite skämtsamt hur man sätter ihop paketet då det var ca: två månader sen senast... det löste sig dock! ;-) När vi är klara knallar vi ut, tar på paketen och går i från stranden. Jag kommer först! Sen Mattias och sist Marcus, i dykordning alltså ;-)

Går ner och låter Mattias få någon minut för att kolla så allt lirar innan vi sakta dyker i rakt östlig riktning mot bergknallen och linan. Lyckas passera mellan berget och skylten/linan till Harm så vi kommer 5-10 meter för långt, "vi" (tack Marcus!) upptäcker det och vänder om för att strax hitta linan. Kollar så att båda är ok innan vi sakta följer linan ut. Möter halvägs J och J som är på väg tbx, blev lite sämre sikt efter mötet ;-), men efter tio meter är den tillbaka på ca: två meter igen. Här vi kommer ut på aktern är sikten säkert 4 meter. Följer babord sida till bygget och ser ett stort stim med abborrar, säkert närmare 40-talet, de största ca: 2dm. Tar ett varv inne i bygget innan vi fortsätter till kollisionshålet som vi dyker genom till lastrummet, här är sikten bara 2 meter. Följer det för över och går upp till backen som jag tar mig genom medan M,M väntar utanför, det har blivit trängre här! Vidare till fören och kika lite innan vi följer styrbords reling akter över. Tbx på bygget dyker vi genom alla tre och jag tittar till batterierna under styrhytten när vi kommit ut Kan inte hålla mig utan tecknar till Marcus att jag tar en titt ner i maskin... (bara en liten). sagt och gjort, ner i hålet och få koll på avvägningen, följer korridoren för över några meter, bara så jag har utrymme att vända. Sikten här inne ärriktigt bra, säkert 5 meter. Vänder om och kikar lite akter om nergångshålet i rummet till höger på diskbänken och muggstolen? innan jag vänder ut igen. Ett ok och vi dyker bort till aktern igen. Följer där linan till Galleasen och blir glatt överraskad när jag kommer fram, sikten är säkert 5 meter även här! Har haft max tre meter sikt här tidigare... Man ser fyra-fem spant i bredd!! Fluffar runt ett varv och lånar Marcus kamera för att ta en bild av honom, märker snart att den filmar, nåja ;-) Tbx efter linan mot berget där Marcus skickar iväg smb:n (ser riktigt bra ut) innan vi sen dyker i rakt västlig riktning tbx till stranden... Efter 100 minuter tummar vi dyket, alla tre mycket nöjda med dagen!!!

Går direkt bort till parkeringen och byter om innan vi sammanstrålar med J & J på fiket för lite java med tilltugg samt mera skitsnack! ;-)
Med smörjda krås packar vi sen in oss i resp. bil och far hemåt. Tack som f-n för idag boys, det var helt underbart!!

Ean 32% i 2x12/232 var in/ut 210/90
Bly: 3 kilos V-vikt, 3 kilo remstället.
SAC: 12,5

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Harm" Lillsved