Namn: Lösen:

Dyk nr: 171, Sv "Harm" Lillsved


DYKARE :
PARKAMRAT :
Peter Brockman, Mattias Nilsson  
DATUM :
2011-09-03
MAXDJUP :
18,6 meter
DYKTID :
100 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
SIKT :
2-4 meter
VISAD :
678 ggr

Lämpade av familjen på fotbollscup i Viksjö och drog som en skållad mot Lillsved. Är ju liksom lite på fel sida stan man började ifrån. Inser efter ett tag att jag nog kommer hinna med bred marginal. Stannar till och med och lånar porslinstronen på en mack. Väl ute i Lillsved tror jag att halva Stockholms befolkning är där. Som tur är ska alla med "Saxaren" som kommer skvalpandes. Hinner till och med surra lite skit med Jonas och Jonas som håller på att kitta på sig. Tar även en kaffe och surrar med dom i fiket. Peter kommer insladdande efter ett tag och på honom följer Mattias. Då jag redan släpat ut alla grejjer så kollar jag på och kommer med glada tillrop (tråkningar) medans deras grejjer släpas fram.
Mattias är en i gänget som verkar vara torr bakom öronen, och på resten också. Han har inte dykt på två månader. Han lyckas i alla fall efter lite pill skruva i hop sitt paket. Får på oss allt och vankar som gravida pingviner ned i vattnet. Peter tycker att vi ska simma under vattnet från stranden för att sedan med en handbromsvändning A La Dennis (som var hemma och S..t) ta sats ut efter linan. Lite smart då man får kolla att allt funkar under ytan innan man kommit för långt. Så blev det och det gick riktigt bra trots att PB, när han fått upp farten tydligen hade lite svårt att ta kurvan vid linan. Lyckas i alla fall samla i hop oss och börjar följa linan utåt. Möter J och J på linan och släpper förbi dom efter lite lampfäktning. Sikten är som det brukar på linan lite halvkass, men klarnar upp när vi kommer fram till aktern. möts av en liten abborre som jag skjuter på med kameran, fortsätter runt aktern och P går in i bakre rummet, jag kollar bara in då jag har lite problem med masken som släpper in vatten. Kommer på efter ett tag att jag glömt att dra ned bandet i nacken, hmm, åtgärdar det sen så fungerar det lite bättre. Ned till kolisionshålet och in i lastrummen den vägen. Går igenom mellan lastrummen med ganska dålig sikt och upp på Backen. P ska promt ratta sin lekamen genom förbyssan eller vad det nu heter. Jag och M ligger utanför och väntar. När han kommer ut går vi upp på fören och följer relingen mot styrhytten. Vi klämmer oss igenom där sammtidigt som hela havets alla abborar har årsstämma därinne. Riktigt häftigt att se. Ligger och softar utanför då P tecknar att han ska ta sig ned och försöka starta maskin, bara en liten bit ska han in dock. Jag ligger utanför och tar det lungt, men M som inte sett tecknen på att P bara ska ned och vända blir lite orolig och är snudd på ned efter. När han kommer tillbaka drar vi vidare till linorna och följer den mot Galleasen. När vi kommer fram är det riktig BINGO, säkert 4meter sikt. Bästa någonsin för mig. Får ju till och med en riktig överblick över brädhögen. Fluffar runt lite och lånar ut kameran till P som börjar ta kort på mig. Synd bara att han missade att den var i filmläge ;) Så kan det gå.
Tillbaka upp mot land, där jag skjuter korv vid linslutet. Simmar tillbaka och ligger och väntar inn 100m innan vi sticker upp våra vackra anleten över ytan.
Avslutar med en fika tillsamans med J och J som sitter kvar.
Mycket lyckad dag och ett kanonersdyk.
STORT tack Grabbar.

Parkamraters loggar:
Peter Brockman - M/S Harm