Namn: Lösen:

Dyk nr: 353, Vagnhärads Kalkbrott, Djupa brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-09-10
MAXDJUP :
30,9 meter
DYKTID :
60 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
426 ggr

Det var dags för årets Vagnisdyk och SWE ställde upp mangrannt (nästan). Bokade var MH, PB, CM, DP, MN och jag - bara MR som saknades! Vi hade bytt plats i Budapest. Jag var där tisdag till fredag och han kte dit i fredags och skulle därför tillbringa helgen där med sin hustru!

Hade inte hunnit någonting eftersom jag varit bortrest så jag var tvungen att lasta och svänga förbi OT på morgonkvisten för att fylla finluft på vägen ner mot Vagnis. Var på plats fem över öppningsdags och fick invänta en pågående fyllning, men det gick ganska raskt ändå. Skaffade ytterligare en flexslag till inflatorn medan jag ändå var där.

Blåste sedan ner till Vagnhärad och var på plats ganska prick 10:00! Kom fram till stängd och låst grind, hm, så ska det väl ändå inte vara. Ringde PB som sa att ingången var på helt andra sidan brottet!!! Körde runt under muttrande om "dessa nymodigheter" ;).

Kom fram och körde förbi alla till den gosiga platsen närmast vattnet :-). Alla var redan på plats och DP började genast hetsa, men det gick ganska lugnt till uder riggning och påklädning. Jag var i alla fall i vattnet som tvåa så det så!

Vi hade alla lite olika planer idag. PB och MN ville göra touch-down på botten så de blev ett byddypar. CM och DP ville fota så de blev ett andra par. Toppduon (MH och jag) villefluffa runt och gosa så vi blev ett par (på riktigt nästan skulle det visa sig under andra dyket).

Vi tog oss ner till badkaret och samlade ihop oss och OKade innan vi gled ner till "tuben" på 30. Såg en dykardocka som jag aldrig sett förut. Undrar när den kom dit? Annars var allt sig likt här - känns nästan som hemma!

Därifrån tog vi oss i mycket maklig och sansad takt uppåt/framåt till dess vi kom upp på 20 meter. MH räckte över en mobiltelefon och vi pratade lite i den till varandra för att sedan lägga tillbaka den på en sten. Ungefär då vände vi om och cruisade tillbaka sakta uppåtgående. MH hittade en liten-liten kräfta som han försökte stoppa ner i fickan, men den smet nog ganska snart för när vi kom upp var den borta. Vi kikade runt lite överallt under hela "resan" och jag gick en rond mot den vattenfyllda dunken på 10 meter (strax före badkaret). Det vibrerar så skönt i vattnet när man slår på den :-).

På ca 55 minuter kommer vi fram och ca 5 meter och gör där ett sedvanligt säkerhetsstopp och sedan tummar vi dyket på timmen jämnt.

MH är en go' kille att dyka med!

Grillen fick eld efter lite besprutning och tändarstöd och så var grillningen i full gång, under haglet av elakheter och skämt - precis som vanligt!!!

Efter en god lunchvila var det för de flesta av oss dags för dyk nummer två. DP och CM lämnade in handduken och drog iväg ungefär när vi andra plumsade i!


EAN32
CNS 35% TOT 35%
Gen.djup: 16,9 m
Temp: 6 C
Sikt: ca 5-10 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
220 BAR -> 120 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 14,5 l/min