Namn: Lösen:

Dyk nr: 354, Vagnhärads Kalkbrott, Djupa brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-09-10
MAXDJUP :
12,6 meter
DYKTID :
65 minuter
VATTENTEMP :
16 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
444 ggr

Dyk nummer två med samma goa myskille (MH). Planen var att vi åter skulle samla ihop oss vid badkaret och sedan hålla 5-7 meter fram till det grunda partiet för att kika runt där. MH tog ut kompassriktning för säkerhets skull och så fluffade vi iväg. Såg MN och PB cruisa fram vid 20 meter åt samma håll.

Vi kom planenligt fram till kanten inför det grunda och tog oss över (det är bara ca 2 meter djupt vid kanten) och gled sedan fram sakta sakta över det grunda partiet som pendlade mellan 3-4 meter. Några bamseabborrar vid det stora trädet och massor av skräp lite överallt. Vi genomförde en liten rörande ceremoni med varsin liten lila rosett och var såå lyckliga (:o). Hittade DPs stativ som han lämnat kvar sedan förra dyket då det gått sönder. Lite fniss och sedan vidare...

Återigen fångade MH en kräfta som vi stoppade ner i hans fick och stängde den noggrannt den här gången! Jag plockade lite galvade skruvar och MH en julljusstake. Allt placerades förstås på ett par stenar som kotymen säger och fluffade vidare.

Efter ca 45 min var vi ganska klara och tecknade återvända åt varandra. Sakta fluff tillbaka på ca 5-8 meter fram till badkaret. Vi lämnade ett litet meddelande på badkaret och jag sköt korv (lite strul med att dela magnetöppningen). Sedan tummade vi dyket och vi tog oss sakta uppåt.

Nöjda och glada pallrade vi oss ur vattnet och började plocka ihop. MN och PB flöt upp under tiden.

Tonen var något mjukare och mindre "elak" (undrar vad det beror på ? ;-) under återsamlingen och färdigställandet och det blev dags att bege sig hemåt.

Tack för idag pojkar - alltid ett stort nöje att dyka med er!


EAN32
CNS 15% TOT 50%
Gen.djup: 5,6 m
Temp: 16 C
Sikt: ca 5-10 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
120 BAR -> 60 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 14,3 l/min