Namn: Lösen:

Dyk nr: 186, USA, Lake Dublin, NH


DYKARE :
PARKAMRAT :
Doris (BigD) och en snubbe till  
DATUM :
2011-09-17
MAXDJUP :
8,5 meter
DYKTID :
42 minuter
VATTENTEMP :
16 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
232 ggr

Dykdags i USA. Jag hade kollat upp lite dykcenter i området och hade valt ut ett med bra recentioner, Aquatic Specialities, Merrimack, NH. Ca 40 min bilfärd härifrån. Åkte dit i onsdags för att kolla läget och anmäla mig till helgens utflykter som skulle vara kustdyk. Visade sig vara ett schysst ställe, avslappnat och opretentiöst. Men dyken var flyttade till sjöar eftersom orkanen Katia rört till havet. Bokade in mig ändå, lika bra att komma igång. En av instruktörerna, Doris aka Big D anmälde sig som frivillig buddy, det var inga andra bokade på utfärd men en hel del kursdyk. Jag provade ut utrustning och var redo för lördagen. Fick också reda på att man fick köpa sina egna munstycken till reggarna eftersom man inte delar bakterier i USA. =)

Våtdräkt 7 mm hängselbyxor och 5 mm "långärmad shorty". Huva och handskar. Aluflaska, 15 liter. 20 pounds.

Lördagen var en kylig men vacker dag. På morgonen var det bara ca 10 grader, men det blev varmare under dagen. Lite kyligt i vinden. Vi träffades vid 8 på lördagen, packade allt, skrev alla papper och drog iväg. Sjön, Lake Dublin, låg ca 40 minuters bilväg från dykcentret. När vi kom fram var första kursdyken redan på gång. Vi gjorde oss i ordning i lugn och ro och jag gick i. Sedan fick jag vänta ca 30 min på att min buddy skulle bli klar. Jag vet inte allt hon pysslade med innan hon blev klar. Tur det var skönt i vattnet. Vi fick sällskap av en instruktörselev första dyket. Han fick ta hand om det obligatoriska dykflaggan man måste släpa med sig hela dyket. Ganska mycket slit, nu hade även ett rescuegäng kommit i vattnet också. Doris drog upp enorma mängder silt. Hon kommenterade efteråt att jag hade bättre avvägning än hon, som ändå är instruktör. Jo, jag tror jag kan tacka bra dykbuddies och fotandet för det... Ganska mycket abborrar (stora) hängande ovanför stensamlingar. Oskygga. Musslor och snäckor. Mycket rompåsar med blivande abborrar också.

Lite meck med all översättning: hur mycket vikt behöver du? - i pound. Hur djupt ska vi dyka? - i feet. Hur varmt är det i vattnet? - i Fahrenheit. Hur mycket luft har du kvar? - i psi... Men det gick!

2700 psi -> 1500 psi