Namn: Lösen:

Dyk nr: 356, Breviks brygga, Tyresö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-09-24
MAXDJUP :
18,9 meter
DYKTID :
45 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
479 ggr

Dagens andra dyk efter trevlig lunch och bra umgänge med PB och MN.

Eftersom jag var ganska kaxig under förra dyket och menat att jag kunde vägen ut till MC'n så ansåg PB att jag skulle leda. Planen var att gå rakt till båten och sedan låta mig leda till MC'n. Sedan skulle PB leda i rak kurs tillbaka till båten. Väl där skulle vi gå tillbaka till det grunda och kika runt lite på allt skrot innan vi tummade dyket. Ett litet kortare andra dyk.

Vi plumsade i under MNs överinseende och sedan ner och iväg. Sikten fortfarande OK men någon mindre, kanske 4-7 meter beroende på var vi var. Båten - check! Byte av etta - check! Simtur till MC'n - check! Konstigt det känns att vi haft så svårt att hitta den, nu är det hur lätt som helst!

Sedan tillbaka under PB's ledning och minsann kommer vi inte tillbaka rakt på båten. Bra där! Jag applåderar lite och vi ger oss sedan upp på det grunda och kikar runt. Massor av små abborrar och små lakar (tror jag). Kanske ett par småsmå öringar och säkert ett par finfina kantnålar i sjögräset. Bildörrar, flyglar, diverse annat skrot och pengasäcken.

Efter en stund tecknar PB att han ska göra en krandrill som går ganska OK (han var lite grunt och borde ha hängt upp lampan först) och sedan tummar vi dyket på 45 minuter.

Ännu ett mycket trevligt dyk var avklarat. Vi småpratade under ihopplockandet och fikade innan vi drog hemåt igen. Tack så mycket för idag PB!

EAN32
CNS 15% TOT 50%
Gen.djup: 8,0 m
Temp: 7 C
Sikt: ca 4-7 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
150 BAR -> 100 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 14,2 l/min

Parkamraters loggar:
Peter Brockman - Breviks brygga, Tyresö, Stockholm, Sverige
Peter Brockman - Breviks brygga, Tyresö, Stockholm, Sverige