Namn: Lösen:

Dyk nr: 378, Lindesnäs, Oxelösund


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-08-28
MAXDJUP :
69,5 meter
DYKTID :
85 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
418 ggr

Langesundshelg

Så var det då dags igen. Hade fått höra att Lindesnäs är en av de tickande miljöbomberna i Östersjön. Tydligen lastad med flygfotogen om jag minns rätt och det lär väl inte bli mumma när det börjar läcka ut.

Den här gången skulle det inte bli nåt tjafs med gasen och blandningsproblem för vi hade fyllt på Otäck. Jo pyttsan, 18/45 var en 19/41 så även solen har fläckar. MOD på 1,4 blev 64 meter så detta gav ett PO på 1,5.

Det gick lite ordentlig sjö och Pelle fick jobba lite för att boja. Göran och jag gick ner först och det var en ordentligt simtur för det var typ 90-100 m bojlina och då får man simma mot strömmen för att komma ner. Usch.

Sämre sikt än förra gången men helt ok ändå och ett kanonvrak. Vi hade med blinkfyr och gul kula för att markera att vi låg rätt.

Vi drog fram till byggen och kikade in och så ner till botten. Hittade "tratten" som vi trodde var klockan förra gången och nu även den riktiga klockan på botten (lite irriterande att jag kom nedanför stackars Göran som är så djupkåt...). Kände av djupberusningen en kort stund med det lättade snabbt. Under skorstenen och vidare över akterdäck. Kikade på propeller och roder som var fullt av simpor som kollade på oss. Bestämde oss att dra tillbaka och jag simmade ovanför gången på SB-sida mot masten. Ganska strömt och tungt att ta sig tillbaka.

Mötte Bill, Nettan o LÅ som var påväg ner och vi träffades på decot sen igen. Dom tog 20 m bottentid, vi valde 25.

Fint och trevligt och ett mycket bra vrak.


7,2 kg v-vikt
Faber 2 x 12 + 75cf alu
182 bar (Tx 19/41) + 110 bar deco (EANx50)
SAC 17,5 (strömt)