Namn: Lösen:

Dyk nr: 381, Esk Queen, Gotland


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-09-24
MAXDJUP :
18,6 meter
DYKTID :
66 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
809 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Gotlandstur med LarsÅke, Bill, Nettan och Myra som sidekick

Något bättre väder så vi monterade på ekolodet på Bustern och drog ner den till Kyllaj. Ruskigt mycket folk (en del dummare än andra - flytta bilen!!!) för det var höststädning och upptagning med klubben. Full fart ut och Bill ojjade sig för att den inte är sjövärdig och det gungar och jag vet inte allt den mannen kan hitta på. Landkrabba.

Telefonen var inte så snäll den här gången, uppdaterade sig illa och otydligt på alla sätt. Som tur var fanns ju lodet och jag gissade att jag låg typ 50 meter SO om pallen på grundet och då ganska rakt S om vraket. Tydliga instruktioner till B&N men det sket sig ändå. Hur kan dom argumentera lika mycket under ytan som ovan?? Ett under.

Så när dom kom upp efter att Bill simmat med bojen runt halva grundet (det är STORT inser jag nu) så hade dom sett fin natur men inte en enda plåt. Jag flyttade båten, la ankaret vid pallen och hoppade ner. Hittade vraket direkt och lät LÅ filma både hit och dit. Simmade in lite i fören och runt ett antal varv. Sen kom jag på den eminenta idén att dra över grundet och följa "revan" som båten drog upp för att se om jag kunde hitta maskin. Jag körde ut min hela linrulle, min spole och sen en av LÅ. Hittade massor med bråte och plåtar uppe på grundet. Mycket kul och bra och spännande. Jag vill tillbaka och leta maskin som lär ligga på andra sidan grundet.

Valde att gå upp och lämna över linrullen till B & N som då fick följa linan tillbaka till fören och kika på Esk på riktigt.

Mycket trevlig dag men klockan blev mycket innan vi var klara så det blev inget LillGraut den här gången heller.

0 kg
Faber 2 x 7 x 300
185 bar luft
SAC 19,1