Namn: Lösen:

Dyk nr: 357, Tyr, Ornö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-10-22
MAXDJUP :
32,7 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
735 ggr

Ut med SWE och Tessi. Idag var MH, CM, DP och MR med. PB låg hemma med diskbrock (synd om honom).

Anlände till Karlslunds Marina i god tid, strax före 08:30. På plats var redan MH och CM samt MR. Fick hjälp av en god kamrat (MH) med att bära mina flarror och min back, då ryggen inte var helt OK.

DP anlände i raketfart (som vanligt) kort därpå, liksom övriga dykare. Vi skulle bli 11 dykare idag.

Planen var att vi skulle dyka Kostervraket först och sedan Ingrid Horn som andra dyk, men då det blåste ca 10 m/s föreslog Niklas att vi skulle byta ut Kostervraket mot Tyr som låg bätre till sett till vindriktningen. Ala var OK med det och vi drog iväg. SWE-gänget samlades nere vid sittgruppen och snackade under hela vägen ut mot Tyr (ca 1,5 timme). För en gångs skull bestämde vi oss för att SWE inte skulle vara först i vattnet.

När alla andra dykare plumsade i gjorde vi oss iordning. Dykordning denna dag var ena trion med MH, CM och DP och andra dykpar blev MR och jag. MR gjorde första dyket med 21% så han fick styra tiden.

Plumsade i och gick ner i lugn och fin takt. Bra dyk på Tyr idag. Kikade runt ganska ordentligt och noterade massa detaljer som jag inte sett tidigare. När det var tre minuter till deko för MR så vände vi tillbaka för att gå upp efter linan.

Bra uppstigning och upp till båten. MR var lite snabbare än jag så jag kom upp tillsammans med de andra tre. Mysigt dyk och nu väntade Niklas goda gulashsoppa :-)

EAN32
CNS 35% TOT 35%
Gen.djup: 19,0 m
Temp: 5 C
Sikt: ca 4-7 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
200 BAR -> 40 BAR (7 l, 200 BAR)
190 BAR -> 180 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 10,3 l/min

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Ingrid Horn"
Marcus Reyier - Sv "Tyr"