Namn: Lösen:

Dyk nr: 282, Rindö: "Trassel"


DYKARE :
PARKAMRAT :
Tomas Asp, Sören, Moa och Oskar Asp  
DATUM :
2011-11-05
MAXDJUP :
10,1 meter
DYKTID :
27 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
593 ggr

Hängde på halva släktträdet Asp på lite härlig OW-dykning och jag måste säga att det tog mig tillbaka till när jag själv var där. Nytt överraskande bra dykmål, trevligt sällskap, korvgrillning och slänga käft. I like!
Avsåg att i första hand testa mina nyservade reggar i singeltank-konfiguration inför Egyptenresan och det gick ju kanon, tackar Ubbe för det. (Nå dräktgaslangen bubblade men det är ju lättfixat.)

Susade till Rindö i överljudsfart och även om vädret var grått så var det färgglatt i sinnet. Var först på plats och hann reka området (kissa) innan asparna anlände. Mången kram och glada tillrop över glatt återseende och sen inleddes ett mästerligt trolleri i att fixa den inhyrda utrustning som inte levde upp till måttet. För första gången fick jag användning för mitt tool kit och t.o.m. IKEA insexnyckeln kom till användning. Grönisarna och jag landade således i kompett konfiguration medan den ytterst erfarne herr Asp fick dyka tämligen strippat med side mount och utan diverse inflatorslangar och annat som är direkt överflödigt för hard core cave men. Jag hann både meditera och yogaandas innan hela sällskapet kommit tillräckligt nära vattnet för att hoppa i ochdet var bra så jag tror att jag ska försöka fortsätta med det framöver.

Väl i vattnet, hittade vi först inte vraket men efter en mellanlandning på ytan och lite sökning excellent utförd av Tomas (som dessutom sköt säck med häpnadsväckande hastighet) hamnade vi på masten. Ljust och bra sikt, säkert tre-fyra meter! Fladdrade runt lite som det blir när man dyker i klump med icke frälsta hogarthian-dykare men kände mig för egen del meditativt lugn och säker. Var tvungen att titta på manometern flera gånger för att konstatera att det inte var nåt fel på den, eftersom jag inte drog någon gas. Mycket trevligt vrak för att vara så lättillgängligt! Runda, hela former och massa små skrymslen som jag skulle vilja titta närmare på under lite mer ordnade former och med dubbelflaskkonfiguration! Till och med fisk! Det finns liv i Östersjön!
Vi var flera som läckte (utöver att TA hade kondom på och kissventil öppen), så det blev snart kallt och därmed ett kort dyk.

Vi hjälpte varandra upp till engångsgrillen och skitsnacket. Tackar Sören allra ödmjukast för Stockholmskorven, som jag som objuden gäst bjöds på. Fick Tomas att uppdatera mig på det senaste skvallret i dykvärlden, så nu är jag med i matchen igen. Beware!

Kändes väldigt skönt och moget att besluta att faktiskt avstå dyk nummer två, eftersom jag helt enket kände mig nöjd och jag packade ihop och susade hem til Älta igen. KÄnde sån glädje och överskottsenergi när jag kom hem att jag gav mig ut och sprang en halvtimme - så ska man ha det när man har det som jävligast!

Tomas, jag vill vara med igen!Trassel är ju bra! Lättparkerat, nära att hoppa i ch överraskande hög kvalitet på själva vraket.

Parkamraters loggar:
Tomas Asp - M/S Trassel