Namn: Lösen:

Dyk nr: 359, S/S Melanie


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-11-06
MAXDJUP :
33,3 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
422 ggr

Ut med SWE, men idag var det bara CM, MR och jag. De andra är antingen dåliga eller ägnar sig åt andra "sporter" (!)...

Det höll på att inte bli något för mig. Åkte till OT för att fylla finluft dagen innan, men de behagade ha stängt! Räddaren i nöden var MN som inte skulle dyka men hade sina flaskor fyllda med 24-mix. Så jag fick låna hans nytryckta fina flarror!!!

Vi möttes som vanligt upp vid Karlslunds Marina strax före 09:00 och lastade i. Surväder, med rejält molningt och kanske även lite dimma (eller så låg molnen rekordlågt). Enligt Niklas så skulle det blåsa 6-8 m/s men mojna så vi fick se om det kunde bli 2 gånger Melanie eller om vi skulle börja med Sappe, i väntan på att det skulle mojna.

Med en gångtid på ca 2 timmar såvar det bara att krypa ner till byssan och lägga sig och vila. De elaka ryktena säger att jag snarkade lite också :-)

Kom till sans då det var ca 30 min gångtid kvar och gick upp och ut för att kika lite. Vi hade redan kommit överens om att vi tre och en RB-dykare skulle bilda två dykpar som skulle i som andra gäng, så det var ingen stress alls.

Kom ut till Inre Bådarna och kommer fram till att det är klart dykbart så det blir två dyk på Melanie! Och minsann är det inte en havsörn som landar på klipphällen. Trevligt! Ett par sälar kikar nyfiket upp vid ytan också. Det artar sig till en bra dykdag.

De första sju dykarna hoppar i spat och vi andra börjar göra oss iordning. Det gungar en del, men inte så farligt!

Det blir vår tur och vi plumsar i, först CM och RB-Henrik och sedan jag och MR. Vi simmar fram till trossen och gör oss redo att gå ner. CM och hans buddy drar ner direkt medan jag väntar in MR som också har lite friflödesproblem på sin stage, men det ordnar sig och vi går ner.

Planen är att jag leder och avgör när det är dags att bryta då jag har en 24-mix medan MR har 32. Kommer så ner på aktern och går ner på propellern först. Stor och fin ligger hon där. Sikten är kalas, kanske 8 meter och det är riktigt fint!

Vi går upp och förut efter styrbordsrelingen och kikar runt här och var Jag går igenom vid bryggan och nerför stegen och sedan når vi fram till bygget som vi rundar och vänder om. Lugnt och fint tillbaka och en kik över akterpartiet innan jag har en minut kvar till deko. Jag signalerar till MR och han OKar det. Vi drar till linan och påbörjar uppstigningen i väldigt maklig takt. CM hakar på och har lämnat sin RB-vän där nere.

Uppstigningen blir lugn och fin och vi tummar ett kalasdyk. Lite för kort med min mix, men det är ett väldigt fint vrak!

Lunch inbegripande gulaschsoppa och smörgås intas ute i det fria och dagen är en god dag!


EAN24
CNS XX% TOT XX%
Gen.djup: 19,7 m
Temp: 6 C
Sikt: ca 6-8 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
220 BAR -> 130 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 18,9 l/min

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "S/S Melanie" Inre Bådarna
Marcus Reyier - Sv "S/S Melanie" Inre Bådarna