Namn: Lösen:

Dyk nr: 432, M/S Trassel


DYKARE :
PARKAMRAT :
Terese Kalinski, Oskar Bergman Asp  
DATUM :
2011-11-05
MAXDJUP :
10 meter
DYKTID :
30 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
441 ggr

Så var det dags igen att dyka med min bror med sina barn. Trevligt! Idag var även Oskar med, han var lite krasslig senast och kunde inte följa med till Svartis.
Dom hade under fredagen varit i en butik på Ringvägen och hyrt två kompletta utrustningar samt en extra torrdräkt till min bror.

Vi samåkte ut till Rindö och mötte Terese Kalinski som skulle prova lite utrustning som servats av Ubbe. Brorsan lånade mina 2x12, platta och vinge. Själv körde jag med Sidemountutrustningen.

TEK var redan klar med sina prylar men när de andra plockat ihop sin utrustning visade det sig att den hyrda utrustningen inte uppfyllde förväntningarna.

Utrustning #1:
- Dräktslangen trasig
- Västen saknade kardborrmojängen vid magen
- Bitmunstycket var trasigt.

Utrustning #2
- Handledsmanschetterna helt slut och kunde lika gärna ha gått sönder när han tog på sig dräkten. Man kan inte hyra ut saker som kan gå sönder vilken sekund som helst.
- Inflatorslang saknades helt!
- Fenorna var trasiga i bladen.

Någon hade även fenor som hade dåliga spännen.

Vi funderade ett tag och det blev som så att den första utrustningen fick min dräktslang (jag fick dyka squeesat och frysa) och den andra fick min inflatorslang (jag fick ligga och fylla vingen oralt). Hade det varit ett djupare dyk hade det bara varit att packa ihop och åka hem igen.
Efter att detta diskuterats i butiken under inlämningen framkom att butikspersonalen tyckte att sånt får man kolla själv och visst var väl dräktslangen lite trasig men så är den, lite lynnig.

Kontrollera utrustningen själv? Den borde väl vara komplett och hel när man hyr den. Var drar man annars gränsen? Ska man kolla att reggarna är servade och leta hål i dräkten? Är man dessutom nybörjare är det inte helt lätt att hålla koll på sånt och man behöver vägledning och man måste lita på det man hyr.
Totalt underkänt. Är det inte normalt med underhåll och vård på hyrutrustningarna?

Till sist kom vi i och då hittade vi inte linan ut till vraket så vi spontandök efter det. Till sist möttes vi på ytan och jag kommenderade de andra att ligga kvar och sedan sökte jag själv efter vraket och ta mig tusan, jag hittade det direkt. Jag sköt säck och mötte de andra på ytan.
Jag och Oskar dök ihop med TEK som en ninja som följde oss. Sören och Moa var ett eget team.
Det var milt sagt lite kaotiskt därnere med alla dykare och vi simmade omkring både högt och lågt, brett och smalt. Jag frös ganska rejält och då planen var två dyk gick vi upp och grillade lite (många korvar) korv. Det var riktigt kul att träffa och dyka med TEK igen och vi pratade mycket om allt möjligt. När vi började planera för dyk två åkte TEK hem, hon var nöjd med sin utrustningskontroll.


Jo, min bror berättade att han sett linan och en linpil märkt "SWILLS".

Parkamraters loggar:
Terese Kalinski - Rindö: "Trassel"