Namn: Lösen:

Dyk nr: 384, Najade, Inre bådarna


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-11-12
MAXDJUP :
34,8 meter
DYKTID :
58 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
8-10 meter
VISAD :
624 ggr

Upp 6 och David kom pigg några minuter i 7. Plockade Göran i Hagalund 20 över men hann ändå vacker till Tessi i Karlslund. Hoppade glatt ut och visade den fina teckningen på Najade som jag skrivit ut här från dykarna (http://www.dykarna.nu/fotoalbum/19366/227401.html) för att 2 sekunder senare upptäcka att Jakob skulle med. Kul. Och så fick vi prata lite RB. Lärorikt och intressant (och dyrt i slutändan... ;-).

Iväg och plattvatten ut. Härligt.

Team Foppa sist i och snabbt ner till Najade. Kanonsikt. Bra bojat mitt på bygget. Först en lov runt båten. Fram emot fören där Håkan suttit i lastrummet (!) och filmat så det var siltigt värre. Kikade in på muggen bl a.

Tog en tur ner vid fören och en ner vid rodret (men Göran valde att hålla sig lite grundare som vanligt). Lugn och fin rundsimning. Sen pentetrerade vi bygget hårt. Najade känns som en optimal båt i det skick hon är. Lätt överskådlig vid så bra sikt som idag, många ljusinsläpp och ändå hel och en massa prylar att kika på. Tog gångar hit och dit och Göran tog även en tur mot maskin. På vårt sedvanliga sätt delade vi upp oss och lyste åt honom både utifrån och från första trappan ner. Känns bra och safe.

När vi kom upp så hälsade ett gäng sälar på, den närmaste bara 5 meter bort. Kul.

Niklas tog och drog mot en kobbe där det fanns ett 100-tal sälar. Mäktigt. Och sen gulaschsoppa. Gott.

Väder, vind, sällskap, vrak och sikt i toppklass!

7,2 kg v-vikt
Faber 2 x 12 + 7 l alu
98 bar (EANx 32%) o 70 bar EANx 50 deco
SAC 15,0

Parkamraters loggar:
David Andersson - Najade - med Tessie
David Andersson - Melanie - med Tessie