Namn: Lösen:

Dyk nr: 361, S/S Melanie


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-11-19
MAXDJUP :
30,9 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
659 ggr

Ut med SWE och Tessi idag igen! Fast idag var vi endast tre från La Famiglia, MH, MR och jag. DP och CM skulle göra ett morgondyk på Harm, medan PB fortfarande är ryggsjuk stackarn och MN är i Karlstad (tror jag det var).

Samling vid Karlslunds Marina kl 09:00 som vanligt. Efter n natt med lite för lite sömn, så pallrade jag mig i alla fall upp kvart över sex och käkade frukost ordentligt. Bilen var lastad redan kvällen innan så det var bara att åka iväg, via tankning, ner till Dalarö!

Solen gick upp och det såg ut att bli en kalasfin dag! 10 dykare på båten totalt och ilastningen gick ganska fort. Med en gångtid på drygt två timmar var det gott om tid att prata på och kitta upp! Sjön var lugn, väldigt lugn till en början, men något ökande vartefter vi kom ut i yttre havsbandet. Planen var två dyk på Najade, men med vindriktnngen så fick det bli att börja med Melanie. Inte mig emot, gillade det vraket förrförra helgen!!!

Framme vid Melanie såg vi flera sälar i vattnet, nyfiket kikande upp mot oss i båten. Niklas fick tag i trossen på en gång och det var dags att plumsa i. Vi bildade en trio, MH, MR och jag. Gick i nästan först och drog ner efter linan. Gjorde vraket ungefär som MR och jag gjorde för två veckor sedan. Något sämre sikt men fortfarande helt OK. MH och jag gjorde varsitt litet <3 åt varandra (!) någonstans vid bygget och så fluffade vi vidare. Gick inuti lite mer och kikade och det var ett trevligt och lugnt dyk. Vi valde att göra en lugn uppstigning efter klippan den här gången.

Pekade ut en fet simpa på säkerhetsstoppet åt MR som fotade den och sedan gjorde vi tumme upp och avslutade. Ingen sälkontakt i vattnet. Himla trevligt dyk den här gången också!

Upp i båten och vänta in Niklas som dök med Jannike - istället för att fixa vår lunch!!! ;-)

Efter en bra stund kom de i alla fall upp och vi fick - näe, ingen gulaschsoppa, utan köttsoppa - jag som hade längtat så...

Lugnt en stund innan omlokalisering till Najade!


EAN32
CNS 40% TOT 40%
Gen.djup: 20,1 m
Temp: 7 C
Sikt: ca 6-8 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
220 BAR -> 40 BAR (7l, 200 BAR)
220 BAR -> 180 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 16,0 l/min