Namn: Lösen:

Dyk nr: 362, S/S Najade


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-11-19
MAXDJUP :
31,3 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
586 ggr

Andra dyket skulle alltså bli på Najade! ade kollat loggboken och upptäckt att jag endast gjort ett dyk på henne tidigare och att det var 2006! Kommer inte ihåg ett smack! Framme vid Najade, skickar Niklas blytyngden och på andra försöket kommer den ner på bygget. Under tiden samlas sälarna allt flera och kikar upp på oss.

Jannike vill haka på oss tre (Niklas skulle bara göra ett dyk) och så fick det bli. Vi dyker alla fyra sa vi, men uppdelat på MH och jag samt MR och Jannike. Vet inte riktigt vad som händer med MR, men han börjar snacka om att ligga med Jannike :-) och när vi säger hur opassande det är så säger han "jag menar, om vi lägger oss...". Ja, jag vet inte :-)

Dykplanen den här gången för MH och mig var att vi skulle gå in rejält i gångarna och i maskin. I alla fall MH och jag.

Vi plumsar i och går ner för linan som ledde oss ner vid bygget eller strax för om bygget. Kikar runt lite och går sedan in i ena gången. Det går fint och är riktigt trevligt. Vi går ut ovanför lastrummet (tror jag) och flufar vidare. Siktar ankaret och går sedan tillbaka. In i en gång, kikar på glasrören (några slags nivårör för pannan tror vi) och in lite här och där. Avslutar dyket genom att kika uppifrån skylighten och ner över de enormt stora utrymmena ovanför maskin. Riktigt trevligt vrak Najade också!

När vi har 4 min till deko så kommer vi överens om att påbörja uppstigningen. Den går riktigt lugnt och fint. Bryter ytan efter att solen gått ner, men det skimrar vacker på himlen. Vi kliver upp i båten och plockar ihop innan det blir helt mörkt.

Nu väntar bara drygt två timmars återfärd innan vi är i hamn igen. Snackas en del med många och det är en trevlig samvaro med lite kaffe och bulle (nä, jag käkade ingen bulle). På vägen hem får vi göra en liten piruett med Tessi, av någon anledning, men allt går bra.

Otroligt fin dag, väder- och dykmässigt! Tack MH och MR!


EAN32
CNS 40% TOT 80%
Gen.djup: 21,3 m
Temp: 7 C
Sikt: ca 6-8 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
170 BAR -> 90 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 12,8 l/min