Namn: Lösen:

Dyk nr: 363, Harm, Lillsved Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-12-03
MAXDJUP :
18,5 meter
DYKTID :
62 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
466 ggr

Lördagsdyk med SWE - men bara MN och jag stod upp! Järnpojkarna!!!

Hämtade mina flarror på OT vid 11:30 och sedan åkte vi ut till Lillsved. Rejält molnigt idag och blåsigt, men rätt vind så det borde ligga stilla vatten just där!

Framme vid Lillsved visade sig teorin stämma bra, sjön låg, om inte spegelblank så lugn och stilla!.

Vi kittade upp och tog på oss paketen för att sedan bege oss till stranden och det sköna vattnet. Vilade i vattnet en stund innan vi gav oss ner under ytan, alldeles vid stranden.

Dykplanen var att ta det lugnt fram till linan för att känna att alt var OK, följa linan till vraket. En turutefter botten på babordssidan, gå in genom hålet in i aktre lastrummet och fluffa runt. Jag ville göra ett återbesök i backeni vänstervarv och sedan stämma av vid muggen.

Vi drog iväg och allt gick enligt plan, utom att jag direkt kände problem med vänsterarmen - läckage. Måste vara utloppsventilen! Trots att jag haft loss den och spolat rent den så forsar vattnet in den vägen, så det blev lite kallt!

Nåja, vi kör på. Framme vid vraket går vi ner vid aktern, ner mot proppen och följer sedan babordssidan föröver. Framme vid hålet kolla jag med MN och det är OK att vi går in den vägen och han tecknar fortsätt! Sikten är OK, kanske 3-5 meter, men sämre inne i lastrummet som vi kommer in i.

Upp över däck och akterut mot bygget - och sedan föröver igen ovan däck. Ner i främre lastrummet och sedan mot backen. Jag kör en runda i vänstervarv som går bra. Sedan sneddar vi akterut och rundar bygget. In i muggen och kort avstämning där jag säger att jag börjar bli rejält kall i vänster arm. MN föreslår då att vi vänder hemåt och jag är självklart med på de noterna.

Vi går ut igen och tar oss tillbaka till linan. Lugn färd tillbaka utefter den och väl framme vid startpunkten så fotar jag MN och han mig lite, innan vi beger oss hemåt stranden. Bryter ytan efter 62 minuter, nöjda och glada!

Bra och trevligt dyk, trots medelmåttig sikt och kall vänsterarm. Tack för idag MN!


EAN32
CNS 25% TOT 25%
Gen.djup: 10,9 m
Temp: 6 C
Sikt: ca 3-5 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
210 BAR -> 140 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 12,5 l/min