Namn: Lösen:

Dyk nr: 386, Pråmarna vid Falken, Fredhäll


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-12-03
MAXDJUP :
12,8 meter
DYKTID :
61 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
311 ggr

Lördagsdyk för att blöta ner lite prylar. Honken iklädd ny, vass TillyTec som var riktigt bra. Blåsigt och kallt och eländigt väder men vad spelar det för roll när man ändå ska ner under ytan.

Promenad ner för backen till bryggan, Hade för mig att man kunde skutta ner från bryggan utan problem men det var typ 1,4m djupt så man landar ganska bastant. Sikten såg vettig ut vid ytan men det är ju inte alltid så som man tror. Visade sig dock ok för att vara Mälaren i innerstaden, mellan 1-2 meter hela dyken. Honken tog ledningen utmed Kungsholmens strand och siktade på att komma ner till typ 10 m djup.

Första pråmen såg vettig ut och vi cirklade runt en hel del. Ligger mycket bråte runt o inne i samt att jag hittade ett häligt rostfritt ankare på 5 kg efter att ha börjat dra i en lina som såg lite för fin ut. Ankaret låg nere inne i pråmen men det gick fint att få fram efter en del grävande. En enkel pålstek var lätt att få upp men sen är det ju det där med att snyggdyka på vrak i dålig sikt med 5 kg extra. Inte helt lätt och inte blir det lättare av att djupet är så litet och man ligger mellan 7-11 meter och leker jojo. En prövning. Och övning.

Vi simmade vidare mot nästa skuta och den var också vacker. För att vara pråmar är dom helt ok. Honken gjorde liten tur inne i men jag kände mig nöjd med att surfa ovanpå. Jag hittade ett ytterligare ankare men det var ju inte RF så det fick ligga. Slet dock loss en snyggt schackel för att öka på vikten.

Vägen tillbaka ägnades åt att kolla på all skit som ligger på botten. Både underhållande och deprimerande. Men mycket prylar är det.

Snällt dyk.


0 kg v-vikt
Faber 327
200 ->98
SAC 13,8