Namn: Lösen:

Dyk nr: 388, Inre hamnen, Visby


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-12-31
MAXDJUP :
5,8 meter
DYKTID :
39 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
365 ggr

Så var det då dags för nyårsdyk!

GDK skulle fira tradition och jag ville vara med så jag kontaktade Nyberg och fick veta att det blir av som vanligt. Anlände till hamnen och hittar ett stort gäng glada gutar och töser. Mycket bra uppslutning tycker jag. Osten var korvmästare och självaste Kentha och PH dök upp, dock utan dykambitioner. Men glada hejningar blev det.

Någon tyckte att det var lite vågigt ut åt havet så det blev hamnen. Tjappe och Per var snälla och lät mig hänga på. Jag tittade lite skeptiskt på parlinan men det var helt rätt drag. Dock inte lätt att vara tre på en parlina med kass sikt. Fick till sist lägga en lina från parlinan för att inte kravla i hög hela tiden.

Vi hittade givetvis massor med skrot och prylar. Och sikten gjorde att man kände sig som hemma i Mälaren. Efter en dryg kvart så blev det lite jojo i teamet och väl vid ytan gav den vise mannen upp och tyckte det räckte. Tjappe visade sig dock vara en tapper sumprunkare som gärna fotsatte så vi surfade vidare mot cyklar, fläktar, solglasögon, kundvagnar, stolar, burkar, ölglas osv osv. Och en och annan flundra som spratt iväg och ibland simmade rakt på mig. Tog några innan man vande sig.

När vi väl tittade upp så var vi i helt fel ända av hamnen så det blev ett gediget ytsim tillbaka till gänget.

God korv och glögg och glada tillrop. Trevligt. Tack.


Tänkte en skvätt - hur rubricerar man ett sånt här dyk? Naturdyk? Båtdyk? Ingenting är omöjligt....


0 vikt
Faber 2 x 7 x 300
80 bar
SAC 19,7

Parkamraters loggar:
John Aspendal - Inre hamnen Visby