Namn: Lösen:

Dyk nr: 376, Värdshusvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-01-07
MAXDJUP :
14,4 meter
DYKTID :
32 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
369 ggr

SWE-dyk! fast det var "bara" DP och jag som orkade/kunde... MH samt CM åker skidor, PB inte bra i ryggen, MR på Disney On Ice och MN vakar över sin far...

Första dyket på Värdshusvraket för mig! Intressant i dubbel bemärkelse då jag bytt armventil då jag haft läckage tidigare.

Vi möttes upp på Essingen 09:30 och drog ner mot Värdshusbryggan Solen sken vackert och det var stilla men lite kyligt i luften. Snackade lite medan vi kittade upp och sedan plumsade vi i.

Följde linan ut mot vraket och kom fram på styrbordssidan. Följde relingen förut och sedan babordssidan akterut. Sikten var, ja kass, ca 1 meter så det var knepigt att få någon överblick över vraket. Men jag tyckte det verkade vara ett ganska trevligt sådant så vi fluffade runt en stund och kikade in här och var.

Efter en stund känner jag hur vattnet ligger på min vänstra arm - läckage i alla fall! Tusan också, måste vara något annat än ventilen! Det blir ganska snabbt kallt så jag tecknar till DP, strax efter att han "övat lite mot bogspetsen" (;-). Vi simmar tillbaka till linan och följer den tillbaka till bryggan. Känner at det är lite strömt när jag simmar efter linan - man simmar liksom i vinkel mot linan.

Tummar dyket efter bara 32 minuter. Men nu är 2012 indykt också :-)


EAN32
CNS 10% TOT 10%
Gen.djup: 10,2 m
Temp: 2 C
Sikt: 1 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
130 BAR -> 100 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 10,7 l/min

Parkamraters loggar:
Dennis Persson - Värdshusvraket, ST Essingen