Namn: Lösen:

Dyk nr: 200, Breviks brygga, Tyresö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-06-02
MAXDJUP :
28,5 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
VISAD :
272 ggr

Skulle ta den vanliga rundan, bergsformtionerna till mc´n, båten och sen fluffa runt lite. Plumsade i ställde kompassen och drog ner till ca 25m. Tog kompass riktning mot formationerna och hittad dem.....trodde vi ja. Det visade sej senar att kompassen inte visade rätt. Så vi hade simmat åt helt fel håll och stött på fel bergsformationer.

Efter en stund så anade jag att nåt var fel när jag inte kände igen mej och vi vände av (enligt kompassen) mot bryggan igen. Vi simmade och simmade och luften minskade och minskade, så vi bestämde oss tillslut för en kontrollerad nöduppstigning. Och döm om våran förvåningen när vi bröt ytan, inte så långt från land men på fel sida av "sundet" . Blev en bra bits ytsim tillbaka He he :)

Kollade kompassen och funderade på vad som hade gått fel, hade jag kommit åt ringen vilket jag inte tyckte var så troligt. Det fick bli ett mysterium tills jag kom på att jag även hade en kompass på manometerslangen och när dessa två var för nära varandra så blir det inte så bra ;)