Namn: Lösen:

Dyk nr: 378, Harm, Lillsved Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-02-25
MAXDJUP :
19 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
585 ggr

Ut med SWE - idag var det MH, PB, DP och jag. Dykplats var lite oklar på morgonen, men eftersom MH, PB och jag skulle stråla samman på OT för fyllning av finluft, bestämde vi oss för att göra upp det där. Sedan ringa DP innan vi åkte därifrån.

Strålade samman där 09:00 och fyllde flaskorna. MR var där och morsade lite också! Beslutet blev efter kort diskussion Trassel och jag ringde DP för att meddela honom det. Vi bestämde också att vi skulle stanna till på Shell i Hemmesta för att fylla på med korv och grillkol.

Alldeles innan Hemmesta ringer DP och hälsar att det är isfritt vid Harm och undrar om vi ska ta det istället. Efter kort konfererande på macken bestämmer vi att göra så.

Framme vid Lillsved vid 10:15 hittar jag DP väntandes i sin bil. Idag var bommen upplåst så vi körde ända ut till bryggan (mindre långt att släpa då :-). Vinden ligger på rätt rejält och det är lite kyligt i luften.

Kittade upp under ganska muntert samtal och sedan ner i spat! Jag hoppades innerligt att dräkten nu var tät - efter att ha fått tre (!) hål lagade på OT under de gångna två veckorna.

Vi gick ner vid stranden och simmade bort mot linan - sikten såg ut att vara finfin. Ganska snabbt gav vi oss ut efter linan och sikten var verkligen mycket bra, även om den minskade ju närmare vraket vi kom.

MH och PB simmade först och jag och DP släpade lite, DP för att han fotade och jag för att jag inte hade bråttom :-)!

Fast det var ganska kallt i vattnet måste jag tillstå! Vi drog ner mot botten vid aktern och följde vraket nere utefter babordssidan. Upp och in i lastrummet via hålet där hon sprungit läck och en rundtur först i aktre lastrummet och sedan in genom till det främre lastrummet. Nu börjar jag frysa men jag känner mig i alla fall torr. PB kör en sväng inne i backen medan MH väntar utanför. Jag fryser för mycket för att ligga stilla så jag kör en sväng mot fören och runt innan jag vänder åter mot MH och PB.

Tecknar åt MH att jag fryser och han svarar med att han gör det han med. Han tecknar åter till PB och vi tre beger oss akterut mot linan. Vi samlar ihop oss vid linan och bestämmer oss för att dra oss hemåt. PB tecknar att han ska samla in DP och att MH och jag kan börja återfärden så det gör vi.

Turen hem blir normal och lite rörelse gör mig något mindre frusen! Vi bryter ytan vid stranden efter ganska precis 55 minuter och frustande kliver vi upp på stranden. Det tar ca 10 minuter ytterligare innan PB och DP kommer upp.

MH har lite bråttom hem till BF medan vi andra stannar kvar och grillar korv. Vädret blir sämre och det snöblandade regnet står nästan vågrätt i vinden som ju ligger helt rakt på oss utifrån sjön. Alla isflak driver till slut in mot stranden.

Nåja, dräkten hel och helt torr inuti - det får man vara glad för!
Bra sikt och bra dyk - det får man vara nöjd med!
Nydykt - det får man vara ännu mer glad för!
Bra dykkompisar - det får man man vara mest glad för!

Tack för idag!


EAN32
CNS 20% TOT 20%
Gen.djup: 10,9 m
Temp: 0 C
Sikt: 6 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
220 BAR -> 130 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 18,1 l/min

Parkamraters loggar:
Dennis Persson - Harm MS, Lilsved
Peter Brockman - M/S Harm