Namn: Lösen:

Dyk nr: 235, Benli, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-03-03
MAXDJUP :
14,7 meter
DYKTID :
58 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
318 ggr

Då var det dags igen för en visit ner i Benlis inre :)

När vi kom till parkeringen så var redan CM och MH där och höll på att kittade. Även min "buddy" för dagen (MN)hade anlänt. PB och MR skulle oxå ha varit med och lekt idag. Men PB fick avstå med en värkande rygg, och MR med snorig näsa. MR var i allafall på plats som trevligt sällskap.

Så MN och jag gjorde upp om dykplanen, hoppade i sparkdräkten och drog på oss övrig utrustning och plumsade i. Väl ute på Benli så tog vi först ett varv efter botten runt vraket innan vi drog oss mot däcket och luckan i fören. Så jag frågade MN om han ville vara först ner men han tecknade att jag skulle börja.

Ner i luckan och spanade runt lite och fortsatte fram genom "köket" och vidare till toan inna jag vände om och gick upp genom den större luckan. Nu var även MN sugen på en liten "penetrering" och han ålade sej ner och tog ett varv.

Vi fortsatte fram över däcket till luckan framför styrhytten som leder ner till maskinen och jag var inte sen att åla mej ner även där. Simmade igenom vraket och ut genom aktern och efter så kom MN.

Efter ett varv till över däck samt en flukt inne i styrhyttan så vände vi tillbaka till till ytan.

Avslutade med en fika inne på OT medans vi fyllde på med ny smarrig luft. Nu är vi redo för nästa äventyr......