Namn: Lösen:

Dyk nr: 379, M/S Trassel, Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-03-10
MAXDJUP :
9 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
524 ggr

Ut med SWE. Idag var planen Svartfotsvraket med PB och DP. DP hade dessutom med sig två till, Stefan och Tommy.

Väl framme vid Svarten så låg isen över hela viken ut strax utanför själva vraket. Lite blött på sen och snorhalt. Vi gamla gubbar (PB och jag) kände oss lite tveksamma att släpa på allt hele vägen ut på det verkligen glashala, så vi började muttra lite om Trassel. DP mulnade allt mer (:-) men när både Stefan och Tommy stämde in i Trasselkören så fick han ge sig... PRO, go!

Omlokalisering till Trassel och efter vägen mjuknade han lite så alla var glada och raska väl ute på Rindö.

Vi snackade lite under det att vi kittade upp och så plumsade vi i. PB först (!), sedan jag och sist DP (!!) :-). Efter lite läckage i PBs handske gick vi ner och bort mot fören efter bottten. Gjorde en avstickare till lastbilsflaket som ligger kanske 20 meter ut från styrbordssidan på Trassel. Sedan tillbaka och följde vraket hela vägen runt vid botten. Sikten var riktigt bra och det var ingen direkt mening att ha lampan så den fick mest hänga och dingla.

Framme vid fören igen gick vi upp mot relingen och med mig i täten seglade vi mot lastrummet som jag gick ner i under bommen och följde lastrummet akteröver. Kikade in i utrymmet akter om lastrummet och sedan upp igen. Väl uppe ur lastrummet får jag PB under mig med friflödande första steg (det andra), så jag stänger kranen åt honom. Han tecknar att han går tillbaka men att DP och jag ska fortsätta, och beger sig lugnt och fint tillbaka mot fören. DP och jag signalerar åt varandra att vi ska följa honom till fören och vi gör så tills vi ser honom fortsatt lugnt ta sig till stegen. Då vänder vi om och tar en sväng till över vraket. Seglar över lastrummet en gång till och kikar in i styrhytten. Öppnade sedan dörren till toan. och kikade in. Börjar känna mig lite sval (och blöt?) om bröstet men det visar sig att DP också signalerar fråga om att vända om och gå hemåt. Vi OKar det och seglar sakta hemåt.

Bryter ytan efter 36 minuter och kliver upp på stegen. Grejorna av, och jajamänsan! Halstätningen spräckt och rejält blöt om framsidan. Bara att åka till OT igen då...

Vi grillade korv och snackade som vanligt strunt en stund, innan det blev dasg att bege sig därifrån.

Tack pojkar för idag, det var som vanligt trevligt!


EAN32
CNS 10% TOT 10%
Gen.djup: 6,3 m
Temp: 1 C
Sikt: 5 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
130 BAR -> 100 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 11,6 l/min

Parkamraters loggar:
Dennis Persson - Trassel ,Rindö
Peter Brockman - M/S Trassel, Rindö, Sverige