Namn: Lösen:

Dyk nr: 203, Maldiverna, Sun Island Beyru VALHAJ!! :)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-01-25
MAXDJUP :
29,5 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
27 grader
VISAD :
265 ggr

Vi kom fram till valhajsområdet idag. I området är det 95% chans att se valhaj. Det här hade jag sett fram emot!!

Vi hade plockat med oss mask, fenor och snorkel från dykbåten och när vi kom fram drog vi på oss grejorna och hoppade i. Vi var inte ensamma i vattnet, tyvärr, många andra båtar med snorklare. Trångt och många kallsupar (varmsupar?). Kameran tar lite plats att simma med också. En av guiderna tog tag i min arm och drog med mig. Vi simmade på utsidan och kom i bra vinkel på den första. Den var ganska liten, kanske 6 meter. Även om den knappt såg ut att röra sig gick det undan kan jag lova! Man fick ligga i och simma på ganska ordentligt! Efter ett tag kom storebror och simmade förbi. Han var kanske 10 meter. De allra flesta i gruppen följde då honom och jag fick lillebror nästan för mig själv. MAGISKT!! SÅ VACKRA!

Sedan drog vi på oss utrustningen och hoppade i. Kom ner rakt på en av dem. Kameran var inte igång :( så jag missade ett par bra "framifrånfoton" men njöt ändå av synen. När jag var i fas med kameran hade den simmat förbi, men vi följde den ytterligare en stund. Oj, vad man fick ligga i! Några fina bilder blev det. De var helt oberörda av att vi var där. Simmade "lugnt" omkring och käkade.

Efter ett tag släppte vi den och den dök ner på djupet. Vi avslutade med ett fint revdyk. Pussades lycklig med Larsson :)

Återigen, MAGISKT! UNDERBART! :)

210 -> 40 bar