Namn: Lösen:

Dyk nr: 382, Båtmans Brygga, Saltsjöbaden


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-04-21
MAXDJUP :
26,4 meter
DYKTID :
51 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
465 ggr

Dykning med SWE!

Enligt planen så skulle MH, CM, DP, jag samt eventuellt PB dyka! MN var i Prag och MR kunde inte. När vi närmade oss dykdagen så valde (!) PB att skrapa på båten och DP att skruva på bil, så det blev MH, CM och jag. Vi hade bestämt Båtmans Brygga och 10:15 för jag var tvungen att svänga förbi OT för att fylla finluft.

Iväg trax efter halv nio och mot OT. Vädret klart bättre än de sagt och det kändes som om det mycket väl kunde spricka upp och bli ganska fint. Trevligt!

Framme vid OT kan jag bara konstatera att det minsann inte var öppet - trots skylt som sa att det skulle öppna 09:00!!!

Jag trodde att dessa GUE och DIR-snubbar alltid hade en backup-plan för att klara allt... Men det är bara blaj alltså!!! Lite irriterande att stå där med tomma flaskor och kompisar som väntar!

Ringde MH och beklagade mig men det var lugnt. Vi dividerade lite om alternativ, Fantasea 10:00, Waterhouse 10:00... Väntade en stund, men då det inte dykt upp någon på OT så valde jag att dra ner till Waterhouse. Tänkte hänga på låset 10:00, men det visade sig redan vara öppet - så det var bara att dundra in och fylla, fast fulluft då! Sedan järnet ner till dykplatsen!!! Lite tur då jag hann bromsa in lagom för att missa att bli av med körkortet strax före Saltsjöbaden - men jag fick en arg blick från Kling och Klang med några gester i en kontroll de hade satt upp!

Kom fram till dykplatsen bara ca 10 minuter efter utsatt tid och det var trevligt att se att pojkarna inte var stressade utan goa och glada! Snälla och tålmodiga kamrater de där :-). Vi bytte om och kittade på under en snabb avstämning av läget sedan sist. Solen kikade försiktigt fram och det såg ut att bli en fin dag. Vi bestämde att CM fick leda och välja vart vi skulle, för han hade tänkt fota lite. Jag gjorde dem uppmärksamma på att jag bara hade fulluft och att vi fick anpassa djup/tid efter det.

Vi plumsade i och gjorde oss klara att gå ner. Lite kallt om pannan, men annars helt okej. CM ledde oss neråt och det var en lugn färd. Sikten va ganska kass och det blev snabbt mörkt. Inte mycket att se idag alls. Ner till dryga 26 meter och sedan vända om åt något - förhoppningsvis rätt (!) håll. Efter en stund påkallade jag de andras uppmärksamhet om att jag hade 3 min till deko och att jag gärna gick uppåt en bit. Så gjorde vi - och fanns fortfarande inte mycket att se. Men vi kom i alla fall fram till ena ekan! MH och jag radade upp oss och lyste upp ekan, men MH verkade inte så sugen på att fota (vilket hade diskuterats innan vi gick i).

Vi gled sakta vidare och allt grundare. Kylan började göra sitt intåg kring händer och fingrar och vi gled vidare uppåt till säkerhetsstopp. Obligatoriska 3 minuter där och sedan väldigt lugnt och fint uppåt till ytan, som vi bröt efter drygt 50 minuter.

Nöjda och glada - alltid nöjda och glada efter ett dyk, oavsett förutsättningar - plockade vi ihop under trevligt samtal. Under den lilla stunden fick vi se en säl som kikade upp i vattnet, precis utanför. I Baggensfjärden! Kul!

MH och CM skulle dra vidare till en ökänd spritzfest så de åkte. Jag slappade lite ett par minuter till och åkte sedan jag med.

Tack båda två för trevlig samvaro och trevligt dyk! Ser fram emot nästa!


LUFT
Gen.djup: 14,2 m
Temp: 2 C
Sikt: 1-2 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
210 BAR -> 130 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 15,2 l/min