Namn: Lösen:

Dyk nr: 384, M/S Benli, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Mattias Nilsson, Carina Nilsson  
DATUM :
2012-05-01
MAXDJUP :
13,9 meter
DYKTID :
47 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
0,5 meter
VISAD :
413 ggr

Ett förstamaj-dyk med MN och hans syster Carina! :-)

Ett dyk som skulle genomföras någongång under dagen. Tiden var inte angiven men efter ett SMS till MN vid 11-rycket fick jag till slut fick jag reda på tiden och drog iväg lite hastigt till Lidingö för att vara på plats 12:00 då vi skulle plumsa. Lite nyfiken på om sikten förbättrats sedan i lördags på Benli.

På plats var redan MN, hans syster Carina med Vidar och barn (bonusbarn tror jag), Alexander (10) och Filip (8). Ett par pigga grabbar med kroppar och huvuden fulla av liv och rörelse :-). Carina, MN och jag skulle dyka medan grabbarna var ytorg tillsammans med deras far.

Jag raskade på lite eftersom de redan var halvvägs klara men hann ikapp innan det var dags att bege sig ner i drickat! Planen idag var ett fluffigt dyk runt, på och i (för den som ville) M/S Benli. Vi kom överens om att MN och CN tog täten i par medan jag höll mig strax bakom. CN dök singelflaska (8x300) så det fick styra tiden om inte annat inträffade - typ någon som blir kall eller att vi tröttnat innan ;-)!

Vi gick i och minsann såg det inte ut att vara liiiiite bätttre sikt än i lördags?! Vi gick ner och fann linan där den ligger på ca 3,5-4 meter och följde den ut till vraket. Och näe, det var inte bättre sikt är i lördags - tvärtom, det var fasen inte mer än en dryg halvmeter!!!

Kom fram till vraket och följde linan upp till relingen då det inte var någon mening att stryka efter botten med så dålig sikt. Följde relingen föröver och runt fören mot aktern. Ungefär mitt på genade vi tvärs och MN passade på att gå ner i köket genom hålet på däck. CN och jag väntade utanför. Sedan en tur runt aktern där jag signalerade att jag ville gå ner till rodret. De andra följde efter, men det blev en kort sejour nere vid botten - kass sikt!!!

Tillbaka upp och än en gång ristade jag lite namn (;-) på skrovet (i smutsen alltså - inte rista på riktigt :-). Sedan tvärs över däck igen och MN signalerar fråga om jag vill gå ner i hålet och jag OKar det. Går ner med fötterna, jaja fenorna, först och kikar runt i byssan (kopparna och bänken), lite akterut in i badrummet och sedan förut till skåpet eller vad det nu är. Sedan upp igen. CN ville också kika ner, vilket hon gjorde.

Sedan fluffade vi runt en stund lite planlöst innan vi alla ryckte på axlarna och gjorde signal om retur. De tog som överenskommits täten och jag följde strax efter. Lugnt och fint till 5 meter där vi gjorde säkerhetsstopp. De andra två var klara något tidigare och jag signalerade till MN att de kunde dra iväg, jag hade bara minuten kvar där de var klara!

Där försvann de och jag låg kvar och mös en extraminut till och med! :-). Sedan lugn färd uppåt och tillbaka för att bryta ytan efter 47 minuter.

Efteråt stojade MN och jag med grabbarna - inte enbart till deras förtjusning (sorry Filip) innan det var dags för mig att dra iväg till Helène för att hjälpa henne att deklarera.

Trevligt dyk och trevligt sällskap! Tack Mattias och Carina!


EAN32
CNS 15% TOT 15%
Gen.djup: 8,8 m
Temp: 3 C
Sikt: 0,5 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
150 BAR -> 95 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 14,6 l/min
SAC: 14,6 l/min