Namn: Lösen:

Dyk nr: 385, Harm, Lillsved Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-05-19
MAXDJUP :
18,1 meter
DYKTID :
70 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
590 ggr

En lördagsdopp med DP. Planen blev Harm och ett eller två dyk, beroende på ork och lust.

Vi möttes upp strax före 10:00 på plats. DP låg och sov i sin bil när jag parkerade bredvid. Väckte honom och vi snackade lite bil ett tag innan vi kittade upp. Gjorde oss sedan iordning vid bilarna och knallade ut till igångsplatsen.

DP i först medan jag hade ett par småtrilskande handskar. Men snart i jag med.

Gick ner utan så mycket snack och jösses vad partiklar det var i vattnet - ljust och fint men som en pollenexplosion i vattnet. Hur skulle det här bli?

Vi sam fram till linan där DP försökte få liv i sin lampa, men utan att lyckas. Efter en stund gav han upp men signalerade att vi skulle dra iväg mot vraket. Han höll sig efter linan och jag strax till vänster om honom. Mycket partiklar som sagt men ganska ljust. Lät lampan min hänga rakt ner då det var bättre att se utan den som skapade så mycket backscatter hela tiden.

Framme vid vraket var det fortfarande ganska mycket partiklar men sikten var på något sätt ändå riktigt bra. På styrbordssidan som vi följde förut var det mycket bra sikt!!! Bara man inte blandade in lampan i det hela...

Vi gick in genom hålet i sidan och ner i lastrummet och förut. Upp genom främre lastrummet och sedan varsin tur genom backen, DP först och sedan jag. Sedan en sväng till fören för att runda den och gå akterut utanför babords reling. Något sämre sikt här, men man såg fortfarande från reling till reling så grymt bra sikt trots alla partiklar!!!

Efter en stund börjar min dräktinflator strula igen och det pytsas i rejält med luft en stund. Kilar i väg till bommen för att hålla i mig (vill ju inte poppa upp) medan jag mixtrar lite för att det ska släppa. Vill inte slita ut dräktslangen om jag inte absolut måste... Det ordnar till sig och vi fortsätter. In genom kommandobryggan och sedan en sväng ovanpå. Klart trevligt dyk idag!

När DP varit in i utrymmet bakom styrhytten en sväng så bestämmer vi oss för att ta turen tillbaka till land.

Återfärden går lugnt och fint och vi tummar dyket efter precis 70 minuter.

Sedan varsitt räktorn och kaffe/te på fiket under snack. Gassande sol gjorde tillvaron ganska smutt!

Sedan var det bara återfärden kvar!

Tack för idag DP!


EAN32
CNS 25% TOT 25%
Gen.djup: 11,1 m
Temp: 4 C
Sikt: 6-8 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
200 BAR -> 80 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 18,8 l/min