Namn: Lösen:

Dyk nr: 206, Vagnhärads Kalkbrott


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-06-02
MAXDJUP :
40 meter
DYKTID :
61 minuter
SIKT :
4 meter
VISAD :
511 ggr

Så blåste den andra dagen in och båtdyk var ganska svårt att genomföra. Vi försökte till och med på Harm men till och med det lilla cafeet höll på blåsa omkull.

Vi avslutade lördagen hela gruppen men jag tog med mig Ludde och åkte ner till Vagnhärad och dök brottet eftersom kungliga klubben höll hov.

Regn, blåst och men framför allt riktigt kallt präglade denne 2:a Juni 2012.

Vi gjorde åtminstone ett dyk. Drog ner till 40 och skulle se på ingången till grottan.
Nedstigningen för min del var riktigt kass. Dessa långa avbrott gör sig påminda gång på gång när jag gör något mer än bara ett fuldyk.
Förlorad finkänsla och otrygghet, kändes inge bra när vi samlades stannade på 38 och jag pekade åt Ludde att jag kände mig sådär. Han förstod och via en snabb titt på ingången började vi gå efter väggen motsols i brottet uppåt.

Resten av dyket var väl sisådär också. Jag var irriterad och besviken på mig själv att saker som varit relativt "vardag" tidigare nu upplevs svåra och osäkerheten finns där.

Talade om detta efter dyket med Ludek som är stabiliteten själv. En lugn och sansad dykbuddy som man kan lita på.
Tog upp samma sak med Daniel och Rick senare samma kväll och det kändes bra att få lite tips och råd.
Min egen analys är rätt och slätt att antalet dyk är alldeles för få och man förlorar och kommer efter på vägen ganska snabbt om man inte håller igång.....Parkamraters loggar:
Ludek Hendrych - Kalkbrottet, Vagnhärad