Namn: Lösen:

Dyk nr: 11, Ön (Limhamn)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-06-14
MAXDJUP :
9,7 meter
DYKTID :
45 minuter
VATTENTEMP :
13 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
259 ggr

Efter tre veckor på det torra så var det dags igen, det var inte det lättaste att komma ned och dyka när utrustning var kvar i Stockholm och ingen att dyka med som jag kände.

Allting börjar med att jag med jobbet åker ut i landet och jobbar, eftersom min utrustning fortfarande är blöt när jag ger mig i väg så väljer jag att lämna den hemma, viljan att dyka växer till något enormt. Karusellen börjar, jag kontaktar min far, min arbetsgivare och kommer överens att min far ska ta min dykväska till firman så postar min underbara arbetsgivare ned utrustning till mig. Utrustning skickas på tisdag den 5/6-12 med förhoppning att den landar torsdag 7/6-12 men så blir inte fallet och det blir ingen dykning den torsdagen, dock åker jag ändå ut till ön och träffar mycket trevligt folk från Dykterminalen. Jag väntar och väntar och på måndag den 11/6-12 så har mitt efterlängtade paket anlänt och jag kan hämta ut paketet.

Dock blir det ingen dykning på några dagar ändå, då jag behöver åka upp till Helsingborg och jobba under tisdagen och onsdagen så jag bestämmer mig för att jag ska dyka på torsdag den 14/6-12. Väl på väg hem från Helsingborg blir jag skickad till Lund på jobb, utför jobbet, sedan tar jag en sväng förbi H2O Dykcenter och pratar med en riktigt trevlig Patrik där, får en bra känsla där. Åker vidare till Dykterminalen, efter rekommendation av Monica Fantasea, där jag möter Christer och Mie får även här en bra känsla och bestämmer mig för att hyra den del av utrustning som jag saknar, flaska och vikter.

Kollar att de har ett så kallat afterwork dyk, tror allt är spikat och att dykning blir av, men då har det tyvärr blivit missförstånd och afterworkdyket är inställd med anledning av en dykpub. Men fast besluten som jag är så ger jag inte upp, jag har ju vid detta tillfälle all utrustning jag behöver för att dyka bak i bilen. På väg till Malmö så tar jag en sväng om intill Malmö Dyktjänst och pratar med Peter och Peter men deras afterwork dyk är inställt pga ström, dåligt väder och troligen inga deltagare mer än jag då.

Så efter två bakslag så känner jag mig rätt utlämnad och orolig att det inte blir någon dykning idag, jag som hyrt prylar för en dag, men efter en stund vid Malmö Dyktjänst så tar jag och ringer till H2O Dykcenter och kollar om de ska dyka, vilket de ska, frågar om man får "hyra en" dykkamrat och får till svar inga problem. Kanon tänker jag och tittar på klockan, 150min kvar till de ska samlas nere på ön.

Efter lite strossande kring Gustav Adolfs Torg och en vattensäck rikare så åker jag ut mot Ön och där möts jag av H2O:s "buss" och Patrik som jag tidigare pratat med under dagen. När jag anländer så är det bara Patrik där men strax efter kommer Eli, han jag senare dyker med, till platsen med ett glatt humör och dyksugen till tusen. Vi bestämmer oss för att dyka och börjar göra oss redo.

Eli har med sig sin tech rig och ska tydligen dyka med flaskorna hängande vid sidorna och alternera mellan sina regulatorer. Eli utför en safety check på mig och frågar hur min AT fungerar, visar honom glatt, frågar lite om hans utrustning då den sort av prylar är helt ny för mig.

Jag går i vattnet och ÄNTLIGEN är det dags att dyka, ganska mycket vågor vid ytan. Vi bryter ytan och medurs för att träffa vraken. Ganska snart efter vi brutit ytan så möts vi av en havsabborre och vi fortsätter vidare, ser lite av varje, glassgubbe, stövlar nedstucken i botten etc. Jag mest nöjd att äntligen få dyka, efter en sådan längtan. Efter all denna förberedelser så kan inte dyket bli mer än helt underbart.

Vi kommer upp ur vattnet efter 45/50min, Eli får agera panikslagen för en rescue övning medan jag vandrar upp för att ta av mig och packa ihop. Eli kommer upp vi pratar lite allmänt och jag tackar så hjärtligt för guidningen och tar hans namn, sedan ger han sig iväg då han har mat som väntar hemma.

Kvällen fortsätter med korv som H2O bjöd på, helt underbart, snack och en riktigt trevlig stund. Sammanfattningsvis kan jag säga att H20 Dykcenter i Lund är riktigt trevliga och givetvis kommer jag att gå tillbaka dit nästa gång jag vill dyka. Patrik och Eli räddade min dag från att bli ett totalt nederlag och gjorde det till något riktigt bra.

På återseende H2O!!!