Namn: Lösen:

Dyk nr: 386, Ingrid Horn


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-06-16
MAXDJUP :
31,9 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
607 ggr

Ut med SWE och Tessi! Idag från SWE var PB, MH, CM och jag!

Möttes upp på Karlslunds Marina en stund före avgångstid 09:00 en mulen lördag. MH och CM var redan på plats, medan PB kom sist. Ytterligare 4 dykare skulle med. Skeppare idag var Jonas då Niklas brutit armen.

Lastade i och dividerade lite om dykmål, men med hänsyn till väder och vind slutade det med Ingrid Horn och Gröne Jägaren i nämnd ordning. Kul med Gröne Jägaren för mig då jag aldrig dykt det vraket!!

Kort gång ut till Ingrid, så det var bara att byta om direkt. Dykparen fördelades enligt följande; först två RB-dykare, sedan, MH och SC. Tredje dykpar PB och jag och sist ett par singelflaskdykare. Tanken var att vi SWE-dykare skulle dyka tillsammans, men vi dröjde lite PB och jag så MH och CM drog iväg.

Efter lite omtätning av handsken var PB redo och vi gick ner efter pricken till stenen och följde sedan linan ut till Ingrid. Bra sikt idag och inte alls kallt. Körde en vända fram till baksidan av bygget och för första gången kändes det riktigt bekvämt på Ingrid! :-) Vi kikade runt lite överallt och i maklig takt fram till bygget, tvärs och tillbaka mot aktern. Fantastisk ratt hon har Ingrid!!!

Efter att vi kände oss lite färdiga med Ingrid för den här gången tog vi linan tillbaka till stenen (pricken) och fluffade runt lite bland lake, skorv och en bamsetorsk som låg inkilad mellan två stenbumlingar.

Lugnt och stabil uppstigning och upp till Tessi igen för lunch under annalkande regnoväder. Bröt ytan efter prick 55 minuter!


EAN29
CNS 40% TOT 40%
Gen.djup: 17,7 m
Temp: 5 C
Sikt: 6 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
200 BAR -> 60 BAR (7 l, 200 BAR)
220 BAR -> 200 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 12,7 l/min

Parkamraters loggar:
Peter Brockman - Gröne Jägaren
Peter Brockman - S/S Ingrid Horn