Namn: Lösen:

Dyk nr: 211, Finland, Kaukajärvi, Vikmannin ranta


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-06-21
MAXDJUP :
11,9 meter
DYKTID :
27 minuter
SIKT :
5 meter
VISAD :
251 ggr

Andra dyket denna kväll, dagen före midsommarafton.

Vi gick direkt ner till slutet av linan och försökte lokalisera den andra linan som bojstenen måste ligga vid efter vi lämnade den vi det första dyket.
Den goda sikten gjorde att vi bara efter en meter såg den andra linan, den måste ligga endast 2-3 meter ifrån vår lina, att vi inte sett den tidigare.

Vi hittade också bojstenen med lyftsäcken fastsatt som vi lämnade den. Förde tillbaka bojsten till vår linas sista käpp och försöka komma på hur vi skulle dra linan vidare.
Efter lite dividerande kom vi inte på ett dugg itan jag lämnade bojstenen utan lyftsäck vid sista käppen och vi vände dyket.

Efter dyket pratade vidare hur vi skulle dra linan mot djupare vatten utan att "störa" den andra linan, kan ju gärna inte KORSA linan. Tänk om några OW-elever ska följa linan till Kaukajärven-Thistlegorm och sen korsas linan av en annan kryptisk lina...inte bra. Vi får komma på något.

Tack och hej för denna gång. Skjöt lyftsäcken på slutet från min sukellusluola spole. Teemu sköt också säck även han. Gick fint som smör.