Namn: Lösen:

Dyk nr: 388, Breviks brygga, Tyresö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-06-30
MAXDJUP :
21,3 meter
DYKTID :
69 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
426 ggr

Ut med grabbarna för ett litet lördagsdyk!

Platsen bestämd till Breviks Brygga och tiden till 10:00. Kom fram ganska precis 10:00 och då var alla andra på plats redan. Även Birgitta Wilhans var där med buddy. Uselt väder med regn

I lite raskt tempo hann jag ifatt de andra och faktiskt var jag först i vattnet. Gick ner och väntade på ca 3 m och upptäckte att sikten inte var den bästa!

En och en damp de andra ner och vi gav oss iväg ut mot lilla båten. PB och jag i ett par och MH med CM i andra paret - fast än så länge i ganska samlad tropp. Sikten var verkligen inte bra, kanske ett par meter som bäst. Vi kom rakt på båten och cirklade runt den en stund innan vi gav oss iväg mot den gamla motorcykeln.

Ganska snart blev MH och PB oense om vägen, så det blev så att MH och CM tog en väg medan PB tog en annan. Jag hakade på PB då, men kände att vi var på väg inte helt rätt. Men PB verkade så säker så jag softade och hakade på.

Efter en lång stund kom vi tillbaka till dojan :-) och jag insisterade på att vi skulle vika av "vänster vid dojan" :-) men det hjälpte inte! Nåja, vi fick se väldigt mycket likadan botten en ganska lång stund...

Efter ca 40 minuter var vi tillbaka vid båten och gjorde en sväng till där. MH och CM återfann vi där också. Försökte sno MHs linrulle utan att han skulle märka det, men det gick inte så himla bra. Alla verkade nöjda efter en stund så vi fluffade sakta tillbaka mot land.

När jag var färdig med säkerhetsstoppet signalerade jag upp till PB, men han skulle prompt ha 60 min på sin dator så vi hängde kvar en stund till! Bröt ytan efter 69 minuter.

Nöjda och glada med dyket och glatt samspråkande plockade vi ihop och sedan var det dags att bege sig tillbaka in i fållan!

Tack så himla mycket för idag kamrater - låt oss göra om det snart!


EAN29
CNS 25% TOT 25%
Gen.djup: 11,3 m
Temp: 8 C
Sikt: 1-2 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
210 BAR -> 160 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 8,0 l/min