Namn: Lösen:

Dyk nr: 389, Husbygropen, Munsö, Ekerö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2012-07-07
MAXDJUP :
14 meter
DYKTID :
53 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
496 ggr

En dyklördag med MH och PB skulle det bli... Vaknade strax före halv sju med lite ont i håret, men kom upp ordentligt och käkade normal frukost innan jag gav mig iväg. Mulet, men ganska varmt och med löfte om att det skulle spricka upp framåt eftermiddagen.

Kom fram några minuter efter de utsatta 10:00 och MH väntade vid avtagsvägen tillsammans med PB. Ner och runda gropen (vi dyker helst på Mälarsidan) och parkera. Ur med grejorna, kitta på och plumsa i - nja så snabbt gick det inte - vi var ju tvungna att prata lite också! Ingen stress denna dag.

Ner i vattnet och PB försvinner ner fortare än vanligt, och fenorna är inte ens på! ;-) Jag får dyka ner och hämta upp honom då han inte får någon luft och det är ju inte så bra. Låter inte bra det här, men det är den officiella versionen. En helt annan bild kommer från PB himself skulle jag tro :=D

På med fenor och dyka ner i ytvattnet som höll hela 19 grader. Vi gjorde ett vänstervarv - ner på ca 12-14 ut och hem på ca 7-8. Inget särskilt, några kräftor och abborrar men som vanligt ett trevligt dyk. Lite svalt nere på 14 meter, men ljummet och fint ovanför.

Vi kom tillbaka och gjorde en ganska grundlig kontroll av bamseträdet som ligger där på ca 3-4 meter. Jag "penetrerade" det ;-)

Tummade dyket och bröt ytan efter 53 minuter. Nu blev det dags för macka, kaffe och MHs inköpta Ambrosiakaka! tack för kaffe och kaka, pojkar. Lite slöa i stolarna innan det sedan blev dags för dyk 2.


EAN32
CNS 15% TOT 15%
Gen.djup: 8,9 m
Temp: 7 C
Sikt: 4 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: - kg
200 BAR -> 150 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 12,4 l/min